Milićević: Nismo pleme da o važnim pitanjima govorimo ispod šatora 1Foto: sps.org.rs

“Pobeda Srpske liste na lokalnim izborima u četri opštine na severu Kosova pokazatelj je poverenja onih koji tamo žive u državu Srbiju i politiku Vlade Srbije”, ocenio je na konferenciji za novinare šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

Prema njegovim rečima  to su bili izbori za ostanak Srba na Kosovu, a Srbi su pokazali hrabrost i odlučnost da se bore zajedno sa državnim vrhom za budućnost i opstanak na Kosovu.
„Pored velike agresije i pritisaka takozvanih prištinskih vlasti, kandidati za gradonačelnike Sprske liste uspeli su da dođu do pobede i time potvrde i pokažu jedinstvo i snagu našeg naroda na Kosovu“, rekao je Milićević, dodajući da je ubeđen da je nakon jučerašnje pobede i prištinskim vlastima jasno da ne mogu da podele i zavade Srbe na Kosovu, niti da ih zastraše.
Komentarišući  predstojeću sednicu parlamenta na kojoj će se govoriti o Kosovu, šef skupštinskih socijalista rekao je da je to pitanje koje se tiče budućnosti Srbije i svih građana i ponovio da bi trebalo da poslanici dođu u što većem broju na sednicu.
Prema njegovim rečima za poslaničku grupu SPS nikada se nije postavljalo pitanje da li će prisustvovati toj sednici jer žele da kroz dijalog o izuzetnom važnom pitanju, tamo gde se dijalog vodi – u parlamentu, daju doprinos odbrani nacionalnih i državnih interesa.
“Kod jednog dela opozicije postoji dilema da li će učestvovati u radu te sednice”, kazao je Milićević i naveo da to govori da oni smatraju da o “važnim društvenim pitanjima treba da govorimo ispod šatora kao pleme, a ne u Skupštini gde se u civilizovanom i uređenom društvu vodi dijalog”.
Ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao spremnost da izađe ispred poslanike i da odgovori na sva pitanja poslanika i da je ubeđen da neće biti pitanja na koje predsednik neće dati odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari