Milićević povodom godišnjice 'Maslenice': Govoriti o zločinima nije narušavanje odnosa država 1Đorđe Milićević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar bez portfelja zadužen u Vladi Srbije za koordinaciju odnosa sa dijasporom, Đorđe Milićević, danas je, povodom 30 godina od hrvatske vojne operacije „Maslenica“, poručio da govoriti o zločinima nije narušavanje odnosa medju državama, već opomena da se oni ne ponove.

„I posle 30 godina za zločinačku operaciju ‘Maslenica’, u kojoj je 348 Srba izgubilo život i nestalo, niko nije odgovarao“, naveo je on.

Milićević je u saopštenju napisao da „bol za izgubljenim životima nikada ne može da nestane u potpunosti, ali kada znamo da su lica koja su učinila zločin procesuirana, onda i porodice žrtava osete mir jer pravda postoji i vrednost njihovih života je prepoznao sistem, ali nažalost u ovom slučaju sistem ćuti i pravde nema“.

Ne pominjući izričito Srbiju i Hrvatsku, napiao je da su „mnogi životi izgubljeni, i svi mi zajedno, da li sa ove ili one strane, treba da budemo svesni, da sukobi, ništa dobro ne donose, da li oni bili fizički ili verbalni, zato se okrenimo saradnji i budućnosti, ali neka saradnja počne sa time, da prvo odamo poštu stradalima“.

Operacija „Maslenica“ bila je planirana i organizovana serija napada Vojske Hrvatske na srpska sela na području Ravnih Kotara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari