Milikić o nezvaničnoj listi “botova” iz Bora: Oni su to radili van radnog vremena i iz ljubavi prema stranci 1Foto: M. S. / Danas

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i njegov zamenik Milivoje Janošević (SNS) reagovali su povodom objavljivanja nezvanične liste botova te stranke na društvenim mrežama, među kojima su 62 naloga Borana.

Kako piše Ist media iz Bora, na spisku su i osobe zaposlene u lokalnoj samoupravi, ali i u javnim preduzećima.

Neki od njih imali su više naloga društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i Tik Tok, sa kojih su veličali Srpsku napredu stranku ili iznosili komentare u vezi sa njenim delovanjem ili pak kritikovali opoziciju.

“Nećemo ćutati na napade u kojima se lično vređaju članovi SNS i nazivaju pogrdnim imenima. Objavljene su njihove fotografije i fotografije njihovih članova porodica, uz lične podatke čime je ugrožena njihovu bezbednost i privatnost”, rekao je Milikić.

Gradonačelnik Bora ipak nije mogao da odgovori na pitanje Ist media da li su te osobe na društvenim mrežama bile zadužene tokom radnog vremena.

“Koliko znam, ti ljudi se na društvenim mrežama bave mimo radnog vremena, ali to su radili bez dinara nadoknade, već iz ljubavi prema stranci”, odgovorio je Milikić.

On je kritikovao i to što se po objavi ličnih podataka nije oglasio ni zaštitnik građana ali ni nevladin sektor.

Lista borskih botova SNS-a kruži društvenim mrežama i izazvala je veliki broj komentara i uvreda na njihov račun.

Inače, objavljen spisak navodnh botova SNS-a sadrži oko 14.000 naloga sa precizno označenim mestima odakle su, i naloge pod kojima deluju.

Takođe, na spisku se nalaze i imena nekih Zaječaraca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari