Milivoj Bešlin: Vlast nas priprema za definitivan prekid evropskih integracija

Ostavite komentar


  1. Vučić neka se spremi za hapsenje i procesuiranje,u najboljem slucaju dogadjanja sledecih dana.U protivnom,nece biti dobro.

  2. Он ће ући у уџбенике на универзитетима као политичар који премашује резултатима сав негативни и токсични утицај током његовог мандата. Остаће забележено и да ће неформално управљати процесима након истека мандата као владар из сенке.

  3. Evropske integracije, šta to beše? Ako bi me neko podsetio koje su to preostale „evropske vrednosti“, i ako se seti poneke da li to važi i za njih i za nas. To što je trenutna vlast zloupotrebila „evropske integracije“ za kriminal i lično bogaćenje ide na dušu i Evropi i nama. E sada, Evropa sigurno zna zašto podržava Vučića (otimanje Kosova) ali zašto ga još uvek podržava deo srpskog naroda to bi voleo da čujem. Podržavaju izdajnika. lopova, kriminalca, …

  4. Povodom prijema Hrvatske u EU misljenja EU stanovnistva su bila dosta podeljena. Neki su bili za neki protiv, ali vecina je bila ipak za pristup Hrvatske u clanstvo EU. Sto se Srbije tice nikada nisam sreo ni jednog coveka koji ima dobro misljenje o Srbiji i koji bi zeleo Srbiju u EU. To ne mora nista da znaci, to su samo moja licna zapazanja.

  5. A Evropa će zbog toga,što mi okrećemo kurs prema Kini,grdno da se nasekira.Dovoljno je da Nemačka povuče onvesticije iz Srbije pa ode mast u propast.Uz to kad nam EU ispostavi račun za sve pare koje su u nas uložili,šta ćemo onda? Hoće li nas tada Kina spašavati ili…?
    Morao bi se poštovati nacionalni konsenzus.Ali ovo je država u kojoj
    se jedan čovek pita za sve.Pa videćemo kako će nam biti.
    Ko preživi,pričaće.

  6. Ne slažem se sa autorom. Neče vlast nikada zvanično prekinuti pregovore sa EU. Jer bi to značilo, da nema više ni europskih nepovratnih predpristupnih para. Kredit, svejedno ekonomski ili politički je ipak samo kredit i sve se vrača, sve se plača, nema đabe večere. Što se tiče ulaska novih država u članstvo nema tu nikakvih velikih pregovora, radi se ispunjavanju postavljenih uvjeta. Parlamenti svih država članica moraju to potvrditi. Jedan od uvjeta je i usaglašenost vanjske politike. Budimo ozbiljni, kada če parlamenti baltičkih zemalja to učiniti? Nikada! Pa tamo se Rusija nesme ni spomenuti, kamoli podržavati. Vučić igra na kartu zamrzavanja na neodređeno vreme, turski model, a to zbog nekih razloga odgovara i EU, koja če preko Francuske održavati kontakt sa Srbijom. U stvarnosti je priča sa EU več prekinuta ali to nije niti če biti zvaničan stav ni Srbije ni EU. Srbija če i dalje kao pregovarati a EU joj i dalje kao neče dozvoliti da uđe u članstvo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.