Milivojević Dačiću: Demokratska stranka je za hitno obustavljanje svih projekata koji su opasni po živote i zdravlje ljudi 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Narodni poslanik Srđan Milivojević uzvratio je potpredsedniku vlade Ivici Dačiću na tvrdnje da je Demokratska stranka opasnija od litijuma i da je DS protiv ovog projekta zato jer nije na vlasti, odgovorivši mu da je Demokratska stranka je za hitno obustavljanje svih projekata koji su opasni po živote i zdravlje ljudi.

– Kopanje litijuma u Srbiji nećemo dozvoliti i taj privatni projekat Aleksandra Vučića se neće realizovati. Za demokrate, kao i za sve građane Srbije je ovoga trenutka manje bitno da li je Rio Tinto stigao u Srbiju 1998. godine, kada je Aleksandar Vučić bio ministar, a Ivica Dačić glasnogovornik režima Slobodana Miloševića. Niti je bitno da li je Rio Tinto većinu istražnih dozvola dobio od Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i viskog funkcionera Socijalističke partije Srbije. Za nas je jedino bitno da ne bude rudnika litijuma u Srbiji, za koji se svom snagom zalaže predsednik Rio Tinto koalicije – Aleksandar Vučić, rekao je Milivojević.

On je istakao da javnost treba da zna stav svih političkih aktera, pa i Socijalističke partije Srbije, o pogubnom projektu iskopavanja litijuma i uništavanja Srbije.

– Da li će SPS pokazati da ima iole dostojanstva, pa da ne dozvoli da je Aleksandar Vučić zbog svoje nezajažljive pohlepe povuče u bezdan je pitanje za članove i glasače SPS-a. A, Srbija vam svima jasno i glasno poručuje – kopati nećete!, poručio je poslanik Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari