Milivojević (DS) o skupštinskoj komisiji o litijumu: Režimu treba alibi zbog obmanjivanja javnosti 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je danas da iza najave formiranja komisije Skupštine Srbije o iskopavanju litijuma stoji „namera režima da podeli odgovornost“ za ono što je, po njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao mimo bilo kakvih ustavnih ovlašćenja.

Milivojević je u pisanoj izjavi ocenio da je „režimu Aleksandra Vučića potreban alibi“ zbog „obmanjivanja javnosti“ u vezi sa projektom Rio Tinto.

„Komisija je mogla da bude formirana nakon parlamentarne rasprave i ozbiljnog dijaloga stručne javnosti, kao i sučeljavanja argumenata učesnika u političkom životu. Na žalost, režim je požurio da Srbiju obaveže na status rudarske kolonije kojoj je namenjena sudbina evropske deponije“, naveo je Milivojević, prenela je Demokratska stranka.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas najavila formiranje parlamentarne komisije u vezi sa litijumom i pozvala opoziciciju da učestvuje u njenom radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari