Milivojević: Vidovdanska nagrada Malom je ponižavanje Kruševca 1foto FoNet Aleksandar Mijailović

„To je ozbiljna uveda za svakog slobodnomislećeg čoveka, za slobodarsku tradiciju ovoga grada, za poštene, dostojne ljude koji žive u gradu Kruševcu. Vidovdansku nagradu, koja crpi iz Vidovdana sve sveto u srpskoj prošlosti, dobija čovek koji je član vlade koja je potpisala Briselski i Vašingtonski sporazum“, rekao je za N1 narodni poslanik i odbornik Demokratske stranke u Skupštini Kruševca Srđan Milivojević, govoreći o nominaciji Siniše Malog za dobitnika Vidovdanske nagrade, koju dodeljuje grad Kruševac.

Odluka o dodeli ove nagrade Malom još uvek nije formalno doneta, jer Skupština grada treba da je potvrdi na današnjoj sednici. Međutim, imaju u vidu da lokalna SNS ima većinu u parlamentu, on će verovatno i biti dobitnik, prenosi N1.

Reporter N1 kaže da je na današnjem dnevnom redu reč o trećoj tački, a sednica je u toku. Kako navodi, Sinišu Malog je predložila Regionalna privredna komora iz Kruševca zbog ekonomskog i drupštvenog uticaja u razvoju Srbije, ali i grada Kruševca. Opozicija najavljuje da će kritikovati predlog.

Milivojević se osvrće na razloge nominacije tj. na ekonomski i društveni uticaj, govoreći „kad se kaže zbog velikih ekonomskih uspeha, Srbija se zadužuje 121 evro u sekundi, za vreme mandata Siniše Malog“. Cilj ove nominacije je, kako kaže, da se grad Kruševac ponizi.

„Siniša Mali je svoj mandat počeo aferom 24 apartmana tj. stana u Bugarskoj, gde je tvrdio da je njegov potpis na tom dokumetnu falsifikovan, i da ih zato nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije. On je posle došao u posed deset hektara visoko vredne zemlje u Vršcu kroz proces privatizacije, preko njegovog partnera Srđana Gajića, koji je mimo zakona tu zemlju prebacio njemu. Nakon toga došla je afera doktorata 2014. godine, gde je više puta utvrđeno da je on plagirao doktorat, a onda je ustavni sud doneo zaprepašćjuću presudu, gde kaže da je Senat univerziteta u Beogradu ovlašćen da utvrdi plagijat, ali ne i da oduzme doktorat. To je jedno ismevanje pravde“, rekao je naš sagovornik.

„Slom pravne države u Savamali“

Ipak, navodi on za N1, ovo nisu njegovi najveći propusti.

„Ono što je najozbiljniji propust u političkom delovanju Siniše Malog, to je događaj iz izborne noći 24. aprila 2016. godine, kada je došlo do sloma pravne države i rušenja u Savamali i Hercegovačkoj ulici. Tada je, posle par meseci, supruga Siniše Malog, Marija, izjavila da je lično Siniša Mali pohvalio da je on organizovao to rušenje, iako je Aleksandar Vučić kazao da je rušenje sprovela ekipa sa kompletnim idiotima. U vreme hapšenja istaknutog člana SNS Veljka Belivuka, on je izjavio ‘ja sam za račun Aleksandra Vučića i Siniše Malog organizovao to rušenje’. Nikada Specijalni sud za organizovani kriminal, uprkos krvičnim prijavama, nije saslušao Veljka Belivuka, u vezi s tim događajem“, dodaje Milivojević za N1.

Iako opozicija ima 22 odbornika, od ukupnih 70, Milivojević kaže „mi slabiji samo brojčano, ne retorički“, pa će to iskoristiti da se odluci suprotstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari