Milivojević: Najava smanjenja cenzusa radi stvaranja kvazidemokratije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Spuštanje cenzusa je stvarnje kvazi demokratije, a šta bi bilo da je cenzus podignut, recimo za koalicjie od 3 i više stranaka bar 10%? Šta bi rekli za to?

    1. Evo…ja cu da ti kazem…ne 10…,nego 15%, ali u normalnim okolnostima…u ovim okolnostima diktature….bas me briga za cenzuse….jer postoji samo jedan vilj!

    2. Ništa ne bi bilo sporno da nisu okupirali medije i da je zakon za sve isti, ovako mogu spustiti na 1% džaba kad je u njihovim rukama sva moć i mogu da rade kako hoće.

  2. Apsolutno bih podržao povećanje cenzusa za koalicije na 10%.Ali ovo smanjenje na 3% je smešno.Ovde se tako očigledno vidi da je cilj smanjenja da se u skupstini ivice Čanak,Ce da,Sapic i ostali koji bi u skupstini glumili opoziciju.

    1. Bojim se nažalost da će i uspeti u tome, prebaciće im deo svojih glasova preći će cenzus LDP, LSV, SRS, SPAS i još po koji pa će navodno imati opoziciju u skupštini.

  3. Gospodine Milivojevicu, zamolila bih Vas , da građanima Srbije potanko objasnite kooperativnost Vučića sa EU.
    Kada budu čuli da je ta saradnja svedena na Vučicevu prostituciju , najjeftinije kur.e , sa rešenjem poboljšanja nataliteta , naseljavanjem izbeglica u Srbiji.
    Posle ću ih ja pitati „ko vam je kriv što vam je dete , unuče , druge boje kože, kose, lica , karaktera itd.. i nove neke druge vere, ako i to budu razumeli , jer im je mozak ISPRAN. lažima…

  4. Treba nam Vladavina Prava Republike … ne demo.kratije … demo = protest = protestanti.

      1. Ova diktatura, pljačka, otimačina i uništavanje sopstvene države, to će doći na naplatu i to žestoku. Jasnije?

  5. Smanjenjem cenzusa predsednik daje sansu svim malim strankama da budu sastavni deo parlamenta i aktivno ucestvuju u radu istog!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.