Milivojević: Odluka o Kosovu već doneta

Ostavite komentar


  1. Tekst je korektan i ima smisla, sve do zadnje recenice: treba izabrati srpski interes a to je "da Srbija razmišlja o sebi"?! Sta to znaci ja se trudim da razumem ali ne ide. Ima li nekog ko razume pa da malo pojasni.

  2. Prodali su Kosovo Srbi koji su za debele pare prodavali svoje kuće i imanja šiptarima poslednjih trideset i kusur godina. Tako da su omogućili šiptarima da postanu većina na Kosovu.

  3. Jutros sam ga slušala na N1, odličan komentar, šteta što ne može da ga čuje većina u Srbiji.Veliko poštovanje!

  4. Vucic razmislja o Srbiji, razmislja o buducnosti, govori na glas ono o cemu su drugi cutali, ili saputali po hodnicima. Hrabra odluka ozbiljnog drzavnika!

  5. Ovo svakako ne može biti istina jer o Kosmetu ima dugo još da se pregovara i dogovara !

  6. Zašto nam uvaženi komentator ne kaže šta je to "srpski" interes? Da li da ostanemo u mitovima, epu i fantazmima, čekajući ruske tenkove na kojima će se patriJote pobedonosno vratiti na teritoriju na kojoj živi 5% srpskog stanovništva? Ili da se hrabro suočimo sa istinom i omogućimo generacijama koje dolaze da žive kao ljudi?

  7. Увлачење у некакав дијалог на који позива ВРХОВНИ ПРЕНЕМАГАЧ како би опрао ручице и остао чист је потврда да су неке ствари одавно одлучене мимо нас и показује још јасније целу игру везану за бег са премијерске позиције пре МАТЕРИЈАЛИЗАЦИЈЕ унапред договорених неповољних обавеза на које Србија треба да пристане. За Колета 2 "da Srbija razmišlja o sebi" значи РЕФЕРЕНДУМ који нико несме да распише!!!

  8. Uobicajeno Cvijetin daje savrseno istinite i pametne komentare. Sve sto je opozicija ili tome tezi treba da odbije ponudjeni dijalog koji treba da bude opravdanje za autokratsku vlast i ponasanje. Dovedeni smo, vrlo svesno, u situaciju da biramo samo izmedju dve opcije, prizneti li ne priznati drzavu Kosovo. To nije dobro za nas iz vise razloga a izmedju ostalog i sto razne mogucnosti koje postoje u svetu i koje bi mogle biti uzor za resenje kosovskog konflikta jednostavno ne vaze za nas. Kao da smo ljudi i narod drugog reda, kao da nema mesta za modernu civilizaciju na ovim prostorima. Uostalom sve veca potreba da Srbija prizna Kosovo, jer drugog resenja nemaju, u stvari podize moć i znacaj Srbije u svemu tome i uvecava cenu budicih odluka. Eto u tome se krije "interes" o kome neki komentatori se cudom pitaju a sta je to. Biti mudar, pametan, strpljiv i znati sta ima i koliku vrednost jeste interes ali politicke pro*uve interesuje samo vlast i licni interes. Dusko

  9. Niko u Srbiji nema pravo niti ovlašćenje da pravno prizna nezavisno Kosovo. Tačka.

  10. Kosovo je predata u ruke Albancima onog trenutka kada je potpisan Ahtisarijem plan za Kosovo.

  11. Visokosvesni ljidi, zrele ličnosti, sa ofomrljenijm Višim „Ja“ po pravilu imaju oformeljeno ubeđenje i ne menjaju ga, ukolilko ne dožive neki psihički udar i mentalno se oštete. Ili da doživi pozitivno prosvetljenje kao što je doživeo Sveti Pavle, kada mu je ime bilo Savle. Dok sa Aleksandrom Vučičem upravalja njegov Ego. Zašto? Pa zato što “Više Ja radi sa pozicije ljubavi, a ljubav je materija koja sačinjava univerzum.” Oni koji lako menjanju svoje stavove to čine samo po naredbi ega. A zrela ličnots na vreme odbacuje ego, jer je “Ego zajednički termin za sve negativne aspekte ličnosti.” “Ego je kao onaj deo sa gorivom. Kao raketa. Mora da se otkine kad ga iskoristiš ili ostaneš glup”. Ivan Tokin (1972) . Roman „Njanormalniji čovek na svetu” Ego je skup negativnih energija i uticaja koje se manifestuju kada Više Ja nije, ili je samo delimično prisutno u vašem telu. On dozvoljava drugim negativnim energijama sa kojima dolazite u dodir da utiču na vas. Ego drži otvorena vrata vašeg doma. On predstavlja suprotnost Višem Ja. On je način na koji delujete nesvesno. To je vaša osnova koja je vezana samo za svoje lične potrebe. Ego je čuvar vaših osnovnih potreba i on misli da je zadužen za vaš opstanak. Ego deluje sa pozicije straha i on ne poznaje ljubav. On ne ume da voli zato što kada je ljubav prisutna, Ego je odsutan. Deluje sa pozicije straha zato što ništa drugo i ne poznaje. On pokušava da vas zaštiti od spoljnjeg sveta, ali jedino što radi je da štiti vaše negativne karakteristike i energije od uništenja. Jednostavno ne ume bolje. Svako stanje koje ne podrazumeva potpunu svesnost znači da vas je Ego okupirao. To radi tako što privlači negativnu energiju iz vaše okoline. Ako se u vama nalazi nešto što mu pogoduje on će to iskoristiti da privuče negativno. To liči kao da vas neko napada. EGO: SNALAŽLJIV, PAMETAN I PREVRTLJIV…” Poštovani Milovojeviću, nađite na internetu naslove “Ego”. Šta znači zrela ličnost?”, “Potret psihopate”, i knjigu u knjižari ili biblioteci od Mirjane Divac Jovanović, profesorice na Beogradskom i Dragana Švrakića, prefesora na Všingtonskom univerzitetu (2016.), “Granična ličnost i njena različita lica”. Jer starije od svega je ono što je iskusio narod i prenosi s kolena na koleno: “Vuk dlaku menja, ćud nikada”.
    Kada su bili Albanci nedavno u Beogradu sa svojim promocijama i predstavama, dok su ih napadali podivljali Srbi, prisustvovao sam na dve promocije i poručio im: Kažite svoijim političkim liderima, srpski lider Vučić ima takve psihosomatske probleme da mu je stalo da bude vladar, zašta će na sve da pristane samo da bude tamo gde je sada, i ako može još važnije nego što je. Zato ne izlazi po ceo dan iz studija tv Pink, odakle se javlja da je i dalje Vladar Srbije, i tim mojim rođacima na Kosovu koji su za njega glasali.
    Vučića su, onakvog kakvog poznaju i psihosociološki, pozvali u SAD da mu kažu da će moći da se sretne sa Trampon u Srbiji da bi se zajedno prošetali kroz Prištinu, samo treba On, a to je Srbija, da prizna Kosovo kao albansku državu. I On to radi. A da li ima nekoga u Srbiji koji će da ga spreči?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.