Milivojević oštro osudio Šešeljevo poređenje Đinđića sa Hitlerom 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je kao skandalozno današnje gostovanje Vojislava Šešelja u jutarnjem programu Televizije Prva, prilikom kojeg je lider radikala uporedio Zorana Đinđića sa Hitlerom.

On je u saopštenju istakao da je to klasičan govor mržnje.

„Javnost ne treba da ima dilemu oko toga da je ratni zločinac samo jedan prevaziđeni i isluženi džuboks u koji žetone ubacuje najskuplje plaćeni lobista Rio Tinta, Aleksandar Vučić, kada god treba skrenuti pažnju sa nepopularnih tema koje brinu građane. Veličanje ubica Zorana Đinđića i detaljan opis proslave tog zločina od strane Vojislava Šešelja nedvosmisleno predstavlja govor mržnje“, naveo je Milivojević u saopštenju.

Dodao je da je to što „ratni huškači imaju medijski prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, samo još jedna potvrda mafijaškog karaktera ovog režima“.

Milivojević je podsetio i da je „ubistvo Đinđića po sopstvenim rečima svojim prvim pijanstvom proslavio i Aleksandar Vučić, tako da je jasno ko je inspirator najnovijih grozota kojima ratni zločinac Šešelj truje javni prostor“.

„U duhu praznika slobode, petog oktobra, kao i u ime svih slobodoljubivih građana Srbije, obećavam im ispravljanje istorijske greške i striktno sprovođenje zakona i lustracije, jer su to preduslovi da postanemo normalno društvo i uređena država“, zaključio je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari