Milivojević: Režim na Novom Beogradu divljački precrtao rezultate izbora i uneo šta im odgovara 1Mesto: Beograd Datum: Tue Aug 10 11:50:40 CEST 2021 Dogadjaj: POLITIKA - konferencija za novinare potpredsednika Demokratske stranke (DS) Branislava Jovancicevica i clana Glavnog odbora Srdana Milivojevica o temi "Odgovornost gradskih vlasti za još jednu ekološku katastrofu u Beogradu" Fotoreporter: Milica Vuckovic Licnosti: Srdan Milivojevic Izvor: FoNet

Predlog lidera pokreta Kreni-promeni Sava Manojlovića da odbornici iz redova opozicije vrate mandate koje su osvojili na izborima u Nišu, zbog prekrajanja izborne volje nije realan i predstavljao bi kažnjavanje građana Niša koji su pobedili Aleksandra Vučića na izborima, smatra funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević. Govoreći o situaciji na Novom Beogradu, ističe da je režim na Novom Beogradu divljački precrtao rezultate izbora i uneo šta im odgovara.

„U ovoj zemlji svaki učesnik u ovom izbornom procesu, i Ana Brnabić, i Aleksandar Vučić, i ja znamo da je Vučić izgubio izbore i u Nišu, i na Novom Beogradu. I ne očekujem da Vučić proglasi pobedu opozicije. Tačno znamo gde su i na kojim izbornim mestima rezultati krivotvoreni. Ako institucije ćute, onda imamo pravo da se pobunimo kao slobodni ljudi. I tu više nije reč o ćutanju, nego ugnjetavanju građana i pravde. Onda taj otpor i građanski protesti imaju na značaju. Uputili smo zahteve za uvid u birački materijal i tačno znamo gde su ti rezultati prekrajani. I režim zna da mi to znamo. Zato i odbijaju da nam daju uvid u birački materijal u Nišu“, istakao je Srđan Milivojević.

Kako je dodao, više je nego jasno da Ruska stranka, koja je navodno tas na vagi u Nišu, nije manjinska stranka i da u tom gradu nema toliko Rusa.

„Utvrdili smo da postoji softverska greška, koja je namerno načinjena, oni nemaju 1,2 odsto glasova“, napomenuo je Milivojević.

Govoreći o situaciji na Novom Beogradu, kaže da postoje jasne indicije da je došlo do izborne krađe.

„Došlo je do falsifikovanja, krivotvorenja izbornog materijala, do prekrajanja izborne volje građana, grubim precrtavanjem rezultata koji su uneti u birački spisak tokom noći, bez prisustva članova opštinske izborne komisije iz redova opozicjie. Režim je poslao svoje ljude, koji su uzeli izborni materijal, precrtali unete rezultate i upisali na jedan divljački i prostački način ono što njima odgovora“, ističe naš sagovornik.

Dodaje i da ovaj režim neće da traje doveka.

„Neki ljudi su već dobrano uplašeni, koji su to radili, neki zovu da kažu da su bili primorani na to, i ne žele da sutradan budu osuđeni zbog nečega čemu su svedočili. Imate i članove izborne komisije i u Nišu, i na Novom Beogradu, koji su vrlo uplašeni jer ih neko prisiljava da čine krivično delo“, navodi Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari