Srđan Milivojevićfoto FoNet Aleksandar Mijailović

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević demantovao je danas tvrdnju funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Milenka Jovanova da je DS 2006. godine „dala sve neophodne dozvole kompaniji Rio Tinto za istraživanja litijuma u Srbiji“.

Milivojević je naveo da je Jovanov svesno izneo neistinu, zaboravljajući tri opšte poznate činjenice.

„Prvu, da je u to vreme predsednik DS-a bio Boris Tadić, a drugu da Dragan Đilas u to vreme nije bio ministar rudarstva i energetike, već su to Ministarstvo vodili kadrovi Demokratske stranke Srbije (DSS) i treću da je u to vreme i zaboravni Milenko Jovanov bio aktivni član DSS-a. Od 2007. do 2008. godine i u drugoj Vladi Vojislava Koštunice, Ministarstvo rudarstva i energetike takođe su vodili ljudi iz nekadašnje stranke poslanika Jovanova“, saopštio je Milivojević.

Dodao je da kada je DS 2008. godine preuzela odgovornost za upravljanje Srbijom, Ministarstvo rudarstva i energetike je vodio Petar Škundrić, kadar Socijalističke partije Srbije i sadašnji koalicioni partner Srpske napredne stranke.

„Izgleda da je baš Milenko Jovanov predvodnik one struje u SNS-u koja podržava kritike pojedinih članova SPS-a na račun Aleksandra Vučića zbog planiranog iskopavanja litijuma, pa o datim dozvolama za pravo isztraživanja u dolini Jadra ništa ne pita svoje koalicione partere, već nevešto upire prstom u DS i Dragana Đilasa“, ocenio je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari