"Razobličen Vučićev patriotizam": Milivojević o potpisivanju Memoranduma 1foto FoNet Aleksandar Mijailović

Narodni poslanik iz Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenio je da je današnje potpisivanje Memoranduma Srbije i EU o održivim sirovinama kao temelju za kopanje litijuma i otvaranje rudnika Rio Tinta u okolini Loznice razobličilo u punom kapacitetu patriotizam predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Vučiću su sa lica pale lažne patriotske maske, to je ‘patriotizam na litijumske baterije’, ali danas je sve razobličeno pred građanima Srbije“, kazao je Milivojević portalu Simptom.

On smatra da građani i ekološki aktivisti treba da se energično suprotstavr toj nameri.

„Ovo nije vreme za ekskluzivizam i egzibicionizam, već za dobro osmišljene korake i koordiniranu aktivnost koja će imati masovni karakter“, naveo je Milivojević.

Naglašava da odgovor naroda Srbije nikako nije pitanje opozicije, te da „ako neko misli da je ovo pitanje samo za opoziciju i da može da sedi kod kuće i posmatra šta se dešava – ne može“.

Milivojević tvrdi da to pitanje zahteva angažovanje svakog slobodoljubivog čoveka u Srbiji, kome je stalo do budućnosti zemlje, i „svakog čiji su preci ugradili svoje kosti u temelje naše slobode“.

Prema njegovim rečima, kasno je sada voditi dijalog o litijumu, „jer je već stavljen potpis da se Srbija upropasti“.

„Izbore smo imali pre pola godine, a oni mogu da ih pokradu kad, kako i koliko hoće. Dakle, potrebna je energična akcija na ulicama, trgovima, putevima, prugama. Već prvi protest je 25. jula u Loznici, tamo se građani okupljaju jer će na sednici Skupštine opštine Loznica odbornici možda doneti neku odluku da prihvataju Prostorni plan Loznice, ali prava adresa za sve je Andrićev venac“, kazao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari