Srđan Milivojević: Dragana Šolaka ne poznajem, ali... 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke, reagovao je na video poruku Aleksandra Vučića, predsednika Srbija, da se je iza sprovođenja revolucije i ideje da bude ubijen, Dragan Šolak, vlasnik Junajted medije. Milivojević je odgovorio opširnom pisanom izjavom koju prenosimo.

„Juče smo svedočili još jednom u nizu skandaloznih obraćanja javnosti od strane Aleksandra Vučića, vođe Rio Tinto koalicije. Na bekrupulozno sramotan način, bez da je predočio bilo kakav dokaz za svoje fantazme, Aleksandar Vučić je optužio opoziciju, ali i Dragana Šolaka, da nameravamo da ga ubijemo.

S obzirom da se posle ovih nedopustivih i brutalnih laži nije oglasilo ni tužilašvo ni psihijatriska struka, kao narodni poslanik neupitno opozicione Demokratske stranke, smatram da me poslanička zakletva obavezuje da odgovorim na ove laži osobe koja do sada još uvek nije uhvaćena u istini.

Dragana Šolaka ne poznajem, ali sam sasvim siguran da nikada nije izgovorio neku sličnu rečenicu poput ove iz antologije političkog besramlja Srbije:

„Osvetiću se kad-tad Slavku Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje Dnevni telegraf!“. Niko od nas iz opozicije nije se napio od sreće kada je ova poruka „isporučena“ Slavku Ćuruviji, niti kada je ubijen Zoran Đnđić. Uvek smo i uvek ćemo osuđivati ovakav govor mržnje poput Ubijte jednog Srbina mi ćemo stotinu muslimana. Do privođenja pravdi ubica Olivera Ivanovića, istrajavaćeno na rasvetljavanju medijskih priprema za ovaj zločin.

Ovakvim politički krajnje neodgovornim izjavama, Aleksandar Vučić, vođa Rio Tinto koalicije, s jedne strane potvrđje da je ušao u terminalnu fazu svoje predoziranosti vlašću, a s druge javnosti jasno poručuje da je pitanje iskopavanja litijuma za njega pitanje političkog života ili smrti.

Čime god da je ucenjen u vezi ovog projekta, učinićeno sve što je u našoj moći da Aleksandra Vučić sačuvamo od mangupa iz njegovih redova koji ga prisluškuju, upucavaju snajpere ili na drugi način drže u šaci, nezdovoljni što i oni ne dele litijumsku proviziju.

Ova izjava još jednom oslikava koliko je teško čoveku koji bi da vlada svime u Srbiji ali nije u stanju da vlada sobom.

Vreme je da ga građani Srbije oslobode ovog ogromnog bremena odgovornosti koje je očigledno nedostojan“, navodi se u pisanoj izjavi Srđana Milivojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari