Miljuš (SSP): Handanović pokušava da zaplaši Cecu Bojković i zabrani joj da govori na protestima 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović pokušava svojim izjavama da zaplaši glumicu Svetlanu Cecu Bojković i da joj zabrani da govori na protestima zbog najave iskopavanja litijuma.

„Da nije tužno bilo bi smešno kada ministarka Handanović, koja nikakvih dodirnih tačaka u životu sa rudarstvom nema, poručuje Bojković da treba da se drži svoje profesije, odnosno glume“, izjavio je član Predsedništva SSP Branko Miljuš.

Kako je dodao, „da nije opasno bilo bi samo glupo kada sa pozicije sile, ministarka Handanović, pokušava da zaplaši gospođu Bojković i zabrani joj da govori“.

„Ništa od toga međutim ne može da sakrije da ova Vlada nema legitimitet jer je pre izbora slagala građane da neće kopati litijum, a sada pokušava da progura taj projekat. Radikalski rečnik ne može sakriti ni da brojni ministri u Vladi, čiji je deo Handanović, nemaju profesiju, lažu koju školu su završili i ne rade za Srbiju, već za organizovanu kriminalnu organizaciju – Srpsku naprednu stranku – za koju je naša zemlja samo plen“, naglasio je Miljuš.

Prema njegovim rečima, „šta god da ministarka priča mora da zna da su generacije upoznale i zavolele Čučuk Stanu, Nušićevu gospođu ministarku, Žanku Stokić, profesorku Popadić iz Boljeg života i mnoge druge baš zbog nezaboravnog načina na koje ih je glumila Ceca Bojković“.

„Handanović, nakon što bude odgovarala pred nezavisnim institucijama zbog uništavanja Srbije, neće se sećati niko“, zaključio je Miljuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari