Miljuš (SSP): Stari i oprobani recept guvernerke - svi koji drugačije misle su strani plaćenici 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš saopštio je danas da guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, po starom, oprobanom receptu, napada sve koji drugačije misle i naziva ih stranom plaćenicima.

On je reagovao na izjavu guvernerke Tabaković da u Srbiju, preko lobi grupa, ulazi stotine miliona evra čiji je cilj borba protiv vlasti.

„Kada guvernerka optuži mlade da za 13.000 dinara, koliko im kako tvrdi plaćaju neki stranci u Nišu, hoće da zaustave napredak svoje zemlje, ona zapravo govori o sebi i režimu čiji je ona deo, a koji je od dolaska na vlast u službi krupnog kapitala, a ne boljeg života građana“, istakao je Miljuš u saopštenju.

Dodao je da su „ona i njeni naprednjaci ti koji 12 godina rasprodaju prirodne resurse, a najvrednije što imamo – ljude iznajmljuju i nude kao jeftinu radnu snagu investitorima sa kojima se zajedno bogate dok građani žive sve lošije jer cene divljaju, zdravstvo ne funkcioniše, a prosveta nam se raspada“.

„Gospođu Tabaković, sa primanjima od 5.500 evra, ne interesuje to što porodice u Srbiji paradajz kupuju na komad jer košta koliko i u Parizu, pa se na konferenciji za štampu posvećenoj inflaciji bavi teorijama zavere, u stilu svog političkog mentora vojvode Šešelja“, naglasio je Miljuš u saopštenju.

Naveo je da samo neko poput Jorgovanke Tabaković može da izjavi kako „inteligencije i znanje nisu po sebi dobrobit i korist“ i tako objasni da ovu vlast zapravo ne interesuje mišljenje ljudi koji imaju znanje o štetnosti vađenja litijuma po zdravlje ljudi.

„Ona, da bi opravdala titulu privatne guvernerke Aleksandra Vučića, kome duguje sve što ima, priča besmislice, što je još jedan dokaz paranoje naprednjačkog šefa koji je naredio svima koji su deo vlasti da se javno založe za kopanje litijuma, ali i da građane koji se tome protive nazivaju izdajnicima i stranim plaćenicima“, zaključio je Miljuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari