Miljuš (SSP): Vučević priznao da ministri ne rade svoj posao 1Foto: N1

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš ocenio je danas da je najavom rekonstrukcije Vlade Srbije nakon „samo 100 i nešto dana“ od njenog formiranja, premijer Miloš Vučević priznao „ono što građani znaju – da ministri ne rade svoj posao“.

Miljuš je u pisanoj izjavi upitao Vučevića zašto odmah ne smeni sve loše ministre umesto što im daje još šest do 12 meseci da nastave da „uništavaju Srbiju“.

Upitao je i koje ministre će menjati i da li je „čistka namenjena samo za one koji neće da učestvuju u kampanji za litijum ili će i neki promoteri litijuma morati da napuste ministarske fotelje“.

„Jasno je da zbog nesposobnih i korumpiranih ministara naši ljudi paradajz plaćaju koliko i Parižani, deponije gore i truju narod u svakom ćošku Srbije, zdravstvo se raspada zbog nedostatka zdravstvenih radnika, a početak školske godine više brine nego što raduje, jednako decu i roditelje koliko i prosvetare“, rekao je Miljuš.

Dodao je da u Vučevićevoj vladi zapravo niko ne radi za građane Srbije jer „deo ministara to ne ume, a deo štiti interese investitora i drugih zemalja čak i kada to uključuje maltretiranje, hapšenja i proganjanje ljude“.

„Svaki dobronameran i informisan čovek razume da Srbiji nije potrebna nova ministarska vrteška već smena režima koji svoj opstanak na vlasti kupuje tako što rasprodaje naše simbole, resurse, zemlju i budućnost“, ocenio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari