Milojičić: Duboko žalim i izvinjavam se svima 1

Reagovao sam krajnje neprimereno i učinio veliku nepravdu što sam stavio žrtve Holokausta u dnevno politički kontekst, rekao je Radoslav Milojičić, poslanik i predsednik Izvršnog odbora DS-a, odgovarajući na naš stav da je preterao u poređenju stradanja Jevreja u nacističkoj Nemačkoj i odnosa vlasti prema članovima DS.

On je, kako prenose mediji, u Leskovcu rekao da „ni Jevreji u doba neonacističke Nemačke nisu doživeli takav progon kao što su demokrate za vreme vladavine Aleksandra Vučića i Zoran Đinđić bi bio ponosan na nas koliko smo i šta sve izdržali za ovih šest godina“.

– Duboko žalim i izvinjavam se svima zbog izjave u kojoj sam uporedio progon Jevreja i demokrata. Žao mi je ukoliko sam nekoga povredio jer ni na jedan način nisam želeo da uvredim žrtve Holokausta. Holokaust nije moguće porediti ni sa čim, uveravam sve ljude da nikako i ni u kom slučaju nisam imao nameru da relativizujem Holokaust. Istovremeno osećam i verujem da sam ovakvom izjavom izneverio mnoge prijatelje u Demokratskoj stranci. Izvinjavam se i njima. Posebno se izvinjavam i svim nosiocima medalje „Pravednik među nacijama“ kojih u Srbiji ima više od 140. Oni su bili i ostaće inspiracija meni i mojoj porodici jer su u doba najvećeg zla rizikovali svoje živote da bi spasili Jevreje od Holokausta – naveo je Milojičić.

On je u Leskovcu još rekao da bi se pokojni Đinđić danas stideo svih onih koji na čelu sa Aleksandrom Vučićem rukovode, kako je kazao, upropašćavanjem Srbije. „To nije Srbija za koju je Zoran Đinđić dao život i zato mi još jednom pozivamo građane da stanu uz Demokratsku stranku jer jedino mi imamo dovoljno resursa da pobedimo Srpsku naprednu stranku i oteramo Aleksandra Vučića na đubrište istorije“, poručio je Milojičić. Prema njegovoj oceni, Đinđić se danas ne bi stideo Demokratske stranke jer „Srpska napredna stranka još uvek ne može ni da okreči ono što su demokrate sazidale u periodu od 2008. do 2012. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari