Milojičić: Uvek ću biti na usluzi DS 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Radoslav Milojićić Kena podneo je u ponedeljak, na sednici Predsedništva, ostavku na mesto predsednika Izvršnog odbora DS, saznaje Danas.

Milojičić je potvrdio naša saznanja, a na pitanje o razlozima ostavke odgovara navođenjem onoga što je uradio na toj funkciji.

– Posle godinu i osam meseci na mestu šefa Izvršnog odbora podneo sam ostavku. Za to vreme smo održali izbore za 83 opštinska i gradska odbora, učestvovali u lokalnim izborima u svih 13 opština i osvojili zajedno sa demokratama i građanima iz tih mesta 13,5 odsto podrške, obilazili odbore i organizaciono pomagali. Lično sam posetio 128 mesta u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su radili sa mnom u timu i uvek ću biti na usluzi DS u kojoj sam pola svog života jer je DS ideja i vizija a ne jedan čovek – naveo je Milojičić. On ostaje poslanik DS u Skupštini Srbije.

– Kao neko ko je na tim izborima dobio najbolji rezultat u centralnoj Srbiji i jedan od najaktivnijih, naravno da ostajem poslanik – navodi Milojičić.

Nezvanično se u DS može čuti da je ovaj njegov čin priznanje poraza na nedavnim unutarstranačkim izborima koji su održani 2. juna, a na kojima se on kandidovao za potpredsednika stranke u timu Gordane Čomić, kandidatkinje za mesto novog predsednika. Čomić i njen tim nisu uspeli da osvoje vlast u DS.

NJegova ostavka je donekle očekivana, mada je deo javnosti pretpostavljao da će uslediti nakon katastrofalnog poraza DS na beogradskim izborima, kada demokrate nisu uspele da uđu u skupštinu glavnog grada i posle čega je celo rukovodstvo podnelo ostavke.

I da nije podneo ostavku, Milojićić ubuduće ne bi bio predsednik Izvršnog odbora, jer će novi lider DS, Zoran Lutovac, članovima Glavnog odbora, na sednici 17. juna, za to mesto predložiti Dušana Kostadinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari