Miloš Jovanović: Državotvorna opozija je već tražila vanredne izbore na svim nivoima i ostavku Vučića 1foto FoNet Milica Vučković

„Državotvorna opozicija je nakon sramnog prihvatanja francusko-nemačkog predloga jasno istakla zahteve – ostavka Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima“, kaže za Danas Miloš Jovanović, lider Nove Demokratske stranke Srbije, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će vanredni parlamentarni i beogradski izbori biti održani kada ih opozicija zatraži.

Jovanović poručuje neka Vučić na tim izborima kandiduje politiku kapitulacije i nove koalicione partnere poput Sonje Biserko, Vesne Pešić i Dragana Šutanovca koji ga sada podržavaju.

„Pa neka građani tada odluče. Vanredni izbori, za nas, nisu pitanje političke kalkulacije, već preke potrebe da se zaustavi sunovrat države i nestabilnost u koju vodi aktuelna vlast“, napominje Jovanović.

Predsednik Srbije je, da podsetimo, gostujući na RTS-u najavio da će vanredni parlamentarni i beogradski izbori biti održani kada ih opozicija zatraži.

Naveo je da lideru opozicione Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu nije obećao kada će izbori biti održani, već da je najavio da će biti održani kada ih opozicija zatraži.

„Mislim da je to fer. Morate da poštujete svoje političke protivnike“, naveo je predsednik Srbije i dodao da izbori ne mogu biti održani na leto, ali da je moguće da se održe na jesen ili zimu.

Kako je rekao, nije siguran da li će na te eventualne izbore izlaziti Srpska napredna stranka, ili će izlaziti kao Nacionalni pokret za državu, čije je formiranje ranije najavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari