Miloš Jovanović: Skupština Srbije da usvoji deklaraciju da se u Srebrenici nije dogodio genocid 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da Skupština Srbije treba da usvoji deklaraciju o Srebrenici po uzoru na onu koji je ta stranka usvojila 9. juna ove godine u kojoj se navodi da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

Mišljenja smo da je neophodno da Skupština Srbije donese deklaraciju o događajima u Srebrenici da se jasno odredi prema tom pitanju“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u parlamentu.

On je rekao da u deklaraciji treba da piše da ne može biti istinskog pomirenja na ovim prostorima ako se ono ne zasniva na istorijskoj istini, da treba da piše da u Srebrenici nije izvršen zločin genocida i da sve žrtve zaslužuju pijetet.

Jovanović je rekao da će, ako se deklaracija ne donese, situacija ostati nedorečena.

On je rekao da će i drugim poslaničkim grupama koje vole da se legitimišu kao nacionalno odgovorne ponuditi deklaraciju i da će tražiti da ona bude uvršćena u dnevni red Skupštine Srbije.

Jovanović je rekao da se srpskom narodu pokušava nametnuti krivica, da nikada nije dobro miriti se sa lažima i da nije dobro kada laž ide na štetu srpskog naroda i kada ta laž može imati konkretne i praktične posledice.

„Ako zaživi laž o nekakvom genocidu o Srebrenici biće lakše raditi na unitarizaciji Bosne i Hercegovine, odnosno ukidanju Republike Srpske“, naveo je Jovanović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Јовановић (@milosjovanovic_novidss)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari