Miloš Jovanović: Skupština Srbije da usvoji deklaraciju da se u Srebrenici nije dogodio genocid

Ostavite komentar


  1. Konacno nesto pametno od Jovanovica , podrzavam predlog . Racak,Merkale i Srebrenica ista mantra .

  2. Ma okani se više Srebrenice. Koga to zanima. Ovaj raskomada i zatrova državu, a ti kao neka opozicija pričaš o Srebrenici. Pričaj o Srbiji, jer još malo pa je neće biti ako SNS nastavi ovako.

  3. Dobro, ajde da za trenutak zamislimo da se u Srebrenici nije dogodio genocid, ali se dogodio jezivi ratni zločin u kojem su učestvovali pripadnici vojske bosanskih Srba, ne Vojska Srbije niti gradjani Srbije. U čemu se sastoji ovaj strašni zločin – u streljanju 8.000 bosanskih muslimana iz Srebrenice i okoline, od dečaka od 14 godina do muškaraca od 70 godina (muški pripadnici čitavih porodica). Blizu 50 izvršilaca ovog zločina je procesuirano i nalaze se na izdržavanju teških zatvorskih kazni, kao ratni zločinci. E sad, šta vi želite da postignete svojim predlogom deklaracije? Da se izgubi faktografija, suština i morbidnost ovog masakra? Pa ne može, gospodine Jovanoviću, stvari su istražene i dokumentovane, dobro znate da su u medjunarodnih komisijama koje su istraživale masovne grobnice u Srebrenici učestvovali i stručnjaci, odnosno patolozi iz Srbije. A sad vi zovite ovaj zločin kako hoćete, ali vaš stav ne doprinosi istini, već njenom daljem zataškavanju, a to ne može biti na čast gradjana Srbije.

  4. A da pričamo i malo o nameštenim dogadjanjima na tlu Srbije od strane stranih lopova koji su zbog fingiranih dogadjaja proizveli sve ovo do sada i okupaciju KiM.
    Kao što je sve od ranije namešteno Srbiji od strane stranih lopova tako je isto namešteno i sada Srbiji da bude proglašena za genocidnu državu sa genocidnim narodom, Kakav je ovo svet , kakavi su to ljudi koji sede i smišljaju kako prevariti neki narod neku državu pa se o to okoristiti .
    Tako su uradili i sa onim sankcijama kada su ih prvi put izglasali u UN , zato to pitanje treba pokrenuti u UN iznova .

  5. „Наметање кривице српском народу“, рече професор Јовановић и остаде жив ! Напротив, осуде појединцима за геноцид у Сребреници, изречене су појединцима, а не српском народу. Зар Јовановић мисли да треба сви ми, српски народ, да прихватимо кривицу „Шкорпиона“ „Френкијеваца“. „Аркановаца“, и др., који су ишли да убијају и пљачкају по Босни, викенд-ратници, добровољци и остали шљам нашег народа ??? Пази богати, они довозили камионе, тракторе, злато, вадили људе из воза и убијали, а ми да кажемо – сви смо ми криви !?? ПОптуно сулуда аргументација, која не пориличи једном универзитетском професору.
    Национачно освешћен је онај који се ОГРАЂУЈЕ од злочинаца из редова свог народа !

Ostavite komentar


Politika

ZLF: Tražićemo da se sastanemo sa Šolcom 10

ZLF: Tražićemo da se sastanemo sa Šolcom

Iz Zeleno-levog fronta saopštil isu da će zajedno sa kolegama iz opozicije tražiti sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom u toku njegove posete Srbiji, kako bi mu preneli argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i "razgovarali o evropskim integracijama, nedostatku vladavine prava i situaciji nakon izborne krađe koju je Vučić usavršio".

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.