Miloš Jovanović: Gnev građana na protestima opravdan, ne pozivamo zvanično ali učestvujemo 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je gnev građana pokazan u protestima opravdan i da treba učiniti sve da uspeju, ali da ta stranka neće zvanično pozivati da se u tim protestima učestvuje, mada njeni funkcioneri i članovi na njih izlaze.

„Naša relativna uzdržanost proističe iz odgovornog stava prema protestima i prema našoj želji da oni uspeju. Izneli smo na vreme i jasno delu opozicije kako vidimo situaciju i vrlo konkretan predlog, ali za taj predlog nije bilo sluha i to smo primili k znanju“, rekao je Jovanović na otvaranju sednice glavnog odbora, navodeći da će više o tome govoriti na zatvorenom delu.

Kako je dodao, „sve naše rezerve, kako prema načinu i brzini na koju su protesti organizovani, tako i prema načinu kako su formulisani zahtevi, zadržali smo za sebe, sa njima nismo izlazili u javnost, to nećemo činiti ni ubuduće“.

„Naši članovi, funkiconeri, su odlazili na proteste, ali kao stranka nismo uputili zvanični poziv našim simpatizerima, glasačima, građanima da na proteste izađu, jer u organizaciji protesta ne učestvujemo pa stoga za njih ne možemo da snosimo odgovornost“, naveo je Jovanović.

Govoreći o protestima, on je istakao da je ljudima u Srbiji „dozlogrdio način vladavine Vučića i njegovog režima“.

„Sveopšta korupcija, brojne afere, bahatost vladajuće elite i njihove biznis kombinacije, krajnje vulgarna medijsko-propagandna mašinerija, skoro svakodnevna vanredna obraćanja Vučića, partijska zapošljavanja, namatanje prostakluka kao obrasca ponašanja“, rekao je Jovanović iznoseći primede o aktuelnim vlastima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari