Miloš Jovanović o tome na čemu će pasti ovaj režim 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da „nema nikakav problem“ sa pozivom Ekološkog ustanka za formiranje „Fronta za odbranu Srbije“ protiv iskopavanja litijuma i eventualnim protestima, uz ocenu da će ta tema „biti jedan od razloga pada ovog bahatog režima“.

„Nemam nikakav problem s tim, pre svega zato što se radi o bezobrazluku prema volji građana i preziru prema narodu koji pokazuje ova vlast i Aleksandar Vučić… Mislim da će to pitanje (pitanje iskopavanja litijuma) biti jedan od razloga pada ovog bahatog režima“, rekao je Jovanović za N1.

Upitan kako bi trebalo da izgleda ta borba, naveo je da je moguća institucionalna borba kroz Skupštinu Srbije, ali da misli da će u krajnjem ishodu sve da se završi „nedemokratski, pritiskom ulice“.

„Ne zato što ja to želim, opozicija ili građani. Svi želimo da živimo u demokratskoj državi gde se stvari rešavaju na izborima, ali kada izbore više nemate, a vlast nastavlja da gura svoje agende, onda narod nema drugog izbora nego da pritiskom ulice dovede stvari u neko normalno stanje“, ocenio je Jovanović.

Govoreći o referendumu, kao mehanizmu odlučivanja o pitanju litijuma, naveo je da za tako nešto prvo mora postojati potpuno javna rasprava i jasna sitaucija šta se dobija, a šta se gubi.

„To malo debate koja je organizovana na javnom servisu, pre tri ili četiri godine, bile su dve ili tri emisije, su mene kao običnog laika potpuno ubedile u stav ili u ispravnost stava da eksploatacija ne sme da se dogodi“, kazao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari