Miloš Jovanović: Vučić vodi izdajničku politiku, nalazimo se na pragu strašnog nacionalnog poniženja

Ostavite komentar


  1. To govori čovek koji bi sa Đilasom odmah priznali lažnu državu Kosovo sada bi se dokopali vlasti.

  2. Nažalost, za sve relevantne međunarodne činioce, Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kojom se štiti teritorijalna celovitost Srbije i predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo, NIKO na zapadu vise ne smatra „relevantnom“ !
    Svako na zapadu „smatra“ da je ono što je 1999-te godine stajalo u toj Rezoluciji „da ce se o statusa Kosova naknadno raspravljati“ smatra „ispoštovanim“ !
    Razgovorima koji su nekoliko godina vodjeni u Becu izmedju Srbije i Kosova i kasnije uz posredovanje dobitnika nobelove nagrade Martija Ahtisarija, o statusu Kosova „ispoštovan je taj deo Rezolucije“ pre nego sto je Kosovo proglasilo nezavisnost po „preporuci Martija Ahtisarija, koji je to video kao jedino, najbolje i trajno resenje“, cime je ta „tzv. Rezolucija“ za zemlje koje su priznale Kosovo „ispoštovana i izgubila svaki smisao !
    Niti je ovo vise 1999-ta godina, niti bilo ko na zapadu ima vise volje da „mlati praznu slamu“ !
    Sto se takvo resenje Srbiji ne dopada to je druga stvar ali to je realnost sa kojom se Srbija danas mora „nositi“, sve ostalo je RUSOFILSTVO koje Srbiju udaljava od zapadne civilizacije i clanstva u EU !
    Ako je to „izbor“ i ako je to ono sto Srbija smatra da je bolje biti „UZ RUSIJU“ i protiv zapadnog sveta za njenu buducnost, onda samo napred !

  3. Sto covece najgore nacionalno ponizenje? Zar nije to sto nam je zemlja zagadjena, prljava, stanovnistvo neobrazovano, siromasno u svakom smislu, nesposobno da razlikije stvarnost od tkzv tradicije itd..?

  4. Vi ste nedostojni tog prof. statusa koji imate. Imate problema sa bazicnom logikom i bazicnim rezonovanjem.

  5. KiM je pod medjunarodnom administracijom. Dok to stanje traje, svako prejudiciranje nezavisnosti zakljucivanje nekakvi nazovi sporazuma koji nisu prosli zakonsku proceduru predstavlja krsenje ustavnog poretka RS. Jasno je da nepomenik ovakav kakav je, ne bi mogao drugacije da vlada i da je cena takvog vladanja svojevrsna izdaja srpskog naroda. Pravno gledajuci, ustavni poredak je odavno narusen, da bi se vratio u koliko-toliko normalno stanje, mora se sprovesti Zakon, jedanako prema svima..

  6. Potpuno Tačno!..Zato što SNS ovce interesuje jedino lična korist i zaštita Veelikog Vodje….

  7. Па да почели жути и остали са предајом КиМ и даље траје.

  8. Zanima me po kom kriterijumu delite prostor u vasem mediju…da li je dovoljna mrznja prema vucicu…ili treba ipak da nesto zna i znaci nama kao gradjanima

  9. A nije “strasno nacionalno ponozenje” kad: 1. decenijama Kosovce albanskog porekla tretiras kao gradjane drugog reda
    2.kad ih proterujes, ubijas i silujes
    3. kad neces da se izvines zbog svega i priznas svoje greske
    Ponizenje je samo kad se sebi zlo pravi ali ne I kada ti to drugom radis.
    Moze se vecno biti glup, pokvaren i infantilan, to je svacije pravo, ali bez kuknjave!

  10. Буцко, дугачак текст и лакардијашење, а једино је битно: поштовање сопственог Устава и Међународног права, сада и заувек, тако поступаују умни и часни људи.

  11. Kosovo smo izgubili odavno, kada su Srbi prodavali masovno svoje udžerice za basnoslovne cifre i doseljavali se u Srbiju. Kad jednom prodaš auto, ne možeš ga posle tražiti nazad. Na kraju smo sve zasolili pogrešnom politikom, kada je naš komunistički diktator, kao takav sa nula kredibilitetom u medjunarodnoj zajednici, pokušao da sve probleme oko raspada Jugoslavije rešava silom, i u tome grandiozno izgubio, sa velikim naglaskom na unapred izgubljenom sukobu sa Nato paktom kao najmoćnijom silom na planeti. Nismo imali državnika i mudrost da nas vode u tim odsudnim trenucima, i zato smo loše prošli. Sada treba misliti na budućnost, da nam deca ne odlaze odavde, da izgradimo Srbiju ekonomski jaku, i poštovanu koliko god je moguće, pa će kao takva lakše rešavati sve svoje velike dileme. Nisam član ni jedne stranke, nemam ništa sa i od politike, ali mislim da naša država dobro, odmereno i mudro vuče svoje strateške poteze i to podržavam. Sve ostalo desničarsko i ekstremno mi liči na dobacivanje iz hladovine, bez realnog sagledavanja stanja i bez odgovornosti za efekte takvih predloga i poteza.

  12. Alo Koštuničini izdanku ako nisi znao Ko
    sovo je predato u ruke zapada 1999 godi
    ne kad je opsenjivač naroda i iluzionista
    tzv.Velike Srbije,S.Milošević IZGUBIO.rat.
    Od tog trenutka Srbija je NEMOĆNA i tre
    bala je da nadje način da pomogne braći
    koji hoće da ostanu da žive na Kosovu.Lu
    de ideje o „povrarku Kosova u „okrilje“Srb
    ije morale su biti ZAKONOM ZABRANJE
    NE jer obmanjuju gradjane.Niti imamo
    biološku masu,niti imamo novac,niti ima
    mo razumne političare i počnimo da mis
    limo kao razumni ljudi.Kosovo je nepovra
    tno izgubljeno ,lažne patriJote….

  13. Svi koji su bili na vlasti i sada, grickaju pomalo Kosovo radi vladanja,politika je ipak veliki biznis.

  14. Mnoge zemlje su gubile teritorije u ratu,e dali je to povreda nacionalnog ponosa ili realno stanje neznam.Za mene gladna siromasna i neuka nacija je nacija bez ponosan.A taj ponos su pustili da im izme jedna mafijaska sekta.

  15. Da li je realno da on 2024. godine kaze da mi treba da proglasimo okupaciju drzave a on od 2000 do 2012 bio na vlasti, dok je 2004 bio progon a 2008 proglasenje tzv Kosova i on nije proglasio ovo sto sada trazi! Da si radio nesto po pitanju nasih gradjana na KiM dok si bio na vlasti onda bi imao obraza da pricas drugima sta da rade!

  16. 1. Da li ce Milos Jovanovic i njegova porodica u znak protesta da vrate francusko drzavljanstvo?
    2. Dok su nam bombe padale po glavi da li je Milos Jovanovic bio u Srbiji?
    3. Da li Novi DSS ima plan za Kosovo i Metohiju? Konktetno sta i kako? I da li imaju plan kako ce Srbija funkcionisati ako nam zapad uvede sankcije i vize.
    Ako su odgovori na sva tri pitanja ne, znaci licemeri klasicni.

  17. Narod odlučuje ko je ko i ko je šta, a ovo lajanje na zvede to više ne pali kod naroda, ko vas nakupi lažov do lažova.

  18. Kada se opozicija bude bavila konkretnim pitanjima,koja zanimaju raju,gradsku i seosku sirotinju,tada se moze nadati uspehu u političkom smislu!
    A do tada,hleba i igara ,ustvari,samo igara bez granica. Nebeskih i prizemnih tema.
    Zabava miliona.

  19. Sram da nas bude, sve nas, gradjane, policiju, tuzioce, sudije, sve sve, od onakvog naroda sta ostade i sta se napravi, sve neki brnabici i tome slicni. Bravo Milose!

  20. „Spremte se, spremte cetnici…“ A rukovodstvo u London da mudro rukovodi narodnim pogubljenjem.

  21. Kefalica, КиМ, мислили сте на државу “ Косово „, бившу српску покрајину Косово и Метохију ? 2008 године је постало суверена и међународно призната држава. Да ли сте преспавали 16 година ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.