Oglasio se Miloš Jovanović o Vučićevom pozivu da bude razrešen referendumom 1foto FoNet Milica Vučković

Novo obraćanje Aleksandra Vučića ponovni je pokušaj da se svako važno pitanje, od vođenja pogubne kosovske politike do iskopavanja litijuma, pretvori u diskusiju o njemu u kojoj sebe predstavlja u ulozi žrtve, kaže Miloš Jovanović, poslanik i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

„Ustav Srbije u članu 118. jasno utvrđuje da se Predsednik Republike razrešava zbog povrede Ustava i da se ta odluka ne donosi na referendumu, kako manipuliše Vučić, već u Narodnoj skupštini, ali tek nakon odluke Ustavnog suda da je Predsednik povredio Ustav“, navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

„Pitanja istorijske, političke i krivično-pravne odgovornosti Aleksandra Vučića svakako su preko potrebna i Novi DSS obećava da će doći na dnevni red, ali Vučić neće uspeti da se sada sakrije iza nekog od njih i pobegne od teme otvaranja rudnika Rio Tinta i eksploatacije litijuma u Srbiji. Građani pokazuju odlučan otpor tom, višestrukom štetnom projektu i protesti koji se održavaju širom Srbije su narodni referendum koji je za Novi DSS obavezujući“, zaključuje Miloš Jovanović koji je i profesor prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari