Miloš Pavlović: Nastavak devastacije Beograda i gradskog budžeta 1Foro: Printscreen Studio B

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović u intervjuu za list Nova kaže da će se tek na današnjoj sednici Skupštine grada Beogarda naći predlog budžeta za 2024. godinu i da ima utisak da je gradskoj vlasti više prijalo upravljanje gradom kroz privremeni organ, jer je na taj način lakše uspevala da sve svoje projekte i investicije drži „ispod radara“ i dalje od očiju javnosti.

 

Dodao je da je u predlogu budžeta najupadljivija cena za rekonstrukciju Kalenić pijace, koja izbnosi dve milijarde dinara.

„Budžet poručuje da se neće štedeti ni kada je reč o kompleksu zelene pijace u Obrenovcu, jer će u nju biti uloženo skoro 593 miliona ove godine i nešto više od milijardu iduće“, istakao je Pavlović.

On je naglasio da u novom mandatu gradonačelnika Aleksandra Šapića možemo očekivati nastavak politike devastacije i uništavanja Beograda i gradskog budžeta kroz projekte koji su više u interesu gradske vlasti nego u opštem interesu Beograđana.

„Možemo očekivati nastavak politike promocije nasilja, kriminala i korupcije. Kada imate gradsku vlast koja opredeljuje 18-19 miliona evra za rekonstrukcijku jedne pijace, a problemi Beograđana vezani za javni prevoz, vodosnabdevanje i kanalizaciju nisu rešeni ni posle 10 godina vladavine i lažnih obećanja, onda se jasno izvodi zaključak da se ta rekonstrukcija pijace izvodi da bi neko zaradio ogromne pare, a ne da bi se rešili stvarni i svakodnevni problemi Beograđana“, zaključio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari