Miloš Pavlović: Nećemo učestvovati u glasanju za predsednika Skupštine 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije (NPS), naveo je da će ova stranka, pokret Novo lice Srbije, Demokratska Stranka i Ekološki ustanak zajednički delovati u ovom sazivu Skupštine grada. Rekao je da neće glasati za predsednika Skupštine i sekretara, jer je to kontinuitet urušavanja Beograda.

Pavlović je istakao nekoliko projekata vlasti koje smatra pogrešnim i rekao da je GSP u kolapsu, da 40 odsto Beograđana nem uredno vodosnabdevanje i kanalizaciju. Naveo je da je SNS Došao na vlast pod velom lažnom patriotizma, da su obećavali hleb za trideset dinara i spuštanje Beograda na reke.

„Osim lažnih obećanja nismo dobili ništa, Beogradom se širi samo kriminal i korupcija, rekao je i ocenio da se nakon rušenja nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji nastavlja rušenje i Generalštaba“, naveo je on.

Pavlović je rako za N1 da su na ovim izborima jasno promovisali borbu kao način suprotstavljanja vladajućoj koaliciji, a jedan od tih načina je i učestvovanje na sednicama Skupštine, te iz tog razloga nisu napustili sednicu Skupštine, što su učinili odbornici iz pokreta Kreni-promeni.

„Mi smo pre četiri godine napustili gradski parlament i to ništa nije donelo ni nama ni građanima“, rekao je on.

Oko bojkota rada gradskog parlamenta treba da postoji širi konsenzus u opoziciji i da se to proširi na građansku neposlušnost, ocenjujući da je izlazak Kreni-promeni izolovani incident.

Ističe da birači koji su njima dali poverenje žele da se bore.

Navodi da je od 2020. samo aktivno učešće uticalo da se mandati SNS smanje.

Na pitanje zašto će samostalno nastupati u gradskom parlamentu, on kaže da je bolje da ima što više odborničkih grupa u Skupštini „zbog nekih tehničkih stvari, svakako ćemo sarađivati i sa listom Zeleno-levi front i Kreni-promeni i nadamo se da će to dati rezultate“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari