Miloš Pavlović: Prekrajanje zapisnika nov način SNS krađe, nakon fantomskih birača u decembru 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović izjavio je na konferenciji za novinare ispred Opštine Vračar da SNS nije imala mogućnost da formira vlast u toj opštini, ali da je došlo do „naknadnog prekrajanja izborne volje građana“, prenosi N1.

„Opštinska izborna komisija je zasedala u ponedeljak u 18.30 sati, gde je donele odluku o potvrđivanju preliminarnih rezultata glasanja za Vračar i prema toj odluci, kolalicija Biramo Vračar imala je 28 mandata, lista Vračar sutra-Aleksandar Vučić 25, Društvo za ulepšavanje Vračara tri mandata, Zeleni pokret Vračar dva i Nardona lista Ključ za pobedu dva mandata“, kazao je Pavlović.

Kako je rekao, prema tim rezultatima „SNS sa svojim fantomskim listama nije imala dovoljnu većinu za formiranje vlasti“.

„Tek nakon tri dana se donose rešenja o ispravci na dva biračka mesta, to su mesta 43 i 56 na Vračaru, gde se Društvu za ulepšavanje Vračara dodaje osam, tada nevažećih, a sada važećih listića, i na taj način oduzima se jedan mandat koaliciji Biramo Vračar i na taj nacin SNS zajedno sa fantomskim listama ima mogućnost da formira vlast na Vračaru“, pojasnio je.

Pavlović je naglasio da je sve to rađeno bez predstavnika koalicije Biramo Vračar.

„Sve se radi nezakonito, tri dana nakon primopredaje biračkog materijala. I kao i na Novom Beogradu i Nišu, uvek se ti glasovi dodaju fanomskim listama koji omugućavaju da SNS formira vlast u tom gradu ili opštini“, naglasio je Pavlović.

Naknadna izmena biračkog materijala je nov način izborne krađe, dodaje.

„U decembru 2023. godine smo imali krađu na izborima u vidu migracije birača, ali ono što se sada dešava jeste jedan presedan koji, ukoliko se ne reši, može da napravi ozbiljne poremećaje u budućnosti i da onemogući opoziciji da pobedi u bilo kom gradu, a to je da se iza zatvorenih vrata vrši otvaranje biračkog materijala i prekrajanje zapisnika“, izjavio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, koalicija Biramo Vračar će iskoristiti, i iskoristili su, dodaje, pravna sredstva.

„Podneli smo prigovore na rešenja o izmeni rešenja i kontroli zapisnika biračkih odbora, a svakako ćemo izjaviti žalbe sudu. Ovaj presedan ukoliko se ne spreči, postaće pravilo, a to pravilo će značiti da će koalicija SNS biti nepobediva“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari