Miloš Pavlović: Moguće da gradonačelnik Šapić podnese ostavku u narednom periodu 1Foto: Vojin Radovanović

Odbornik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović na konferenciji za medije danas ispred sale Skupštine grada Beogradu naveo je da je moguće da gradonačelnik Aleksandar Šapić podnese ostavku u narednom periodu.

Pavlović je naveo da Šapić više faktički ne obavlja funkciju gradonačelnika, već da to čini gradski sekretar za investicije Luka Petrović, iza koga, tvrdi, stoji Andrej Vučić.

Svi gradski sekretari su Šapiću otkazali poslušnost, poručio je on uoči današnje sednice Skupštine grada na kojoj će se raspravljati o rebelansu gradskog budžeta.

Dodao je da nijedan od gradskih sekretara i drirektora javnih preduzeća sa gradonačelnikom ne komunicira, pa ni oko rebalansa budžeta.

Jedino što on vodi je gradski sekretarijat za javnu prevoz, ukazao je Pavlović i dodao da je zato Pavlović raskinuo ugovor sa Bus Plusom i napravio novo preduzeće koje on kontroliše.

Pavlović izjavio je da će se rebalansom budžetski deficit povećati za 4,7 milijardi dinar, kao i da će nedostatak novca u budžetu gradska vlast nadoknaditi „povećanjem lokalnih administrativnih taksi za neverovatnih 20 odsto“.

Pavlović je rekao da budžet, kakav će biti donet rebalansom, „može da posluži kao optužnica“ nekom tužiocu protiv gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Odbornik NPS je kao primer naveo da rebalans budžeta koji je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada predviđa „20 miliona evra za rekonstrukciju Kalenić pijace“ i 17 miliona evra za modernizaciju saobraćajne opreme, dok je u isto vreme predviđeno kako je rekao „nula dinara“, za Prokop, izgradnju novih škola i domova zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari