Miloš Vučević: Neće biti 6. oktobra 1foto FoNet Aleksandar Barda

Neće biti nikakvog 6. oktobra u Srbiji, niko neće na ulici preuzimati vlast, jer se u Srbiji vlast bira na izborima i jedino može biti birana na izborima, izjavio je danas premijer Srbije Miloš Vučević.

On je rekao da je Srbija bezbedna država i da će svi državni organi biti na visini zadatka i da nikada ne preduzimaju ništa što nije nužno.

„“Vi znate da smo mi uvek maksimalno tolerantni i liberalni, da nikad ne preduzimamo nikakve represivne mere kakve možete da vidite širom drugih država i na zapadu i na istoku, i na severu i na jugu, da je u Srbiji dosta toga dozvoljeno“, rekao je Vučević novinarima, tokom predstavljanja rezultata 100 dana vlade Srbije. Svako ima pravo da iskaže svoje političke stavove. To je deo demokratije. Ali niko nema pravo da vrši nasilje“, kazao je Vučević.

Naveo je da „neće biti novog 6. oktobra“, odnosno da niko neće na ulici uzimati vlast i da se u Srbiji vlast bira samo na izborima.

„Želim da umirim javnost Srbije, bez obzira na činjenicu da su bukvalno bombardovani neverovatnim brojem informacija koje unose uznemirenost, nespokoj, brigu, da je Srbija sigurna i stabilna država“, rekao je premijer.

Upitan da li su tačni navodi portala Sputnjik da „zapadne službe pripremaju masovne nerede u Srbiji“, Vučević je rekao da ne može danas da priča „da li neko od spolja utiče i radi sve ovo u Srbiji“, ali da to ne znači da Srbija nema saznanja i informacije.

„Očigledno da niko nije srećan da Srbija iskoristi svoju šansu za razvoj“, dodao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari