Miloš Vučević o svojim zaslugama u SNS: Više sam uradio za stranku od mnogih ministra koji su bili u vladama 1Foto: Kabinet gradonačelnika

Potpredsednik SNS i novi ministar u vladi na poziciji šefa odbrane, Miloš Vučević, kaže da je uvek podržavao prethodne vlade SNS iako nije bio u njima i da je za stranku uradio više od mnogih ministara.

On je gostujući na televiziji Pink, između ostalog rekao, da je najlepša stvar u stranačkom životu to što je sve na dobrovoljnom principu, da vas niko ne može natrati da se učlanite niti da pod pritiskom ostanete, možete da odete kad god hoćete.

– Nije fer da 12 sati nakon odluke vaše stranke, koja vas je prethodnih 10 godina kandidovala za najodgovornije državne funkcije, da neki drugi ljudi dobiju šansu, vi kažete da sad ništa ne valja i da odjednom sve katastrofa i da postoje neki pioni i džubokosvi. To više govori o vama. Niko ništa ružno nije hteo da kaže, nije bilo hajke i konotacije kažnjavanja. Nego prosto stranka hoće da obnabvlja redove i daje šansu drugima. Onda najbolje da nemao izbore i da budu isti poslanici i isti gardonačlenici, ništa se ne menja i sve isto iz godine u godinu – kazao je on.

Iako nije izgovorio njeno ime, čini da je ovaj deo njegovog govora bio posvećen bivšoj ministarki Zorani Mihajlović, koja je navela da joj je drago što više nije ministarka i da ne želi da bude ničiji pion.

Vučević je naglasio da je glasao je za sve prethodne vlade u kojima su predlagani drugi.

– Smem to da kažem, neskromno. Više sam uradio za stranku od mnogih ministra koji su bili u vladama. Nisam imao priblem da podržim svaki predlog predsednika republika. Nikad se nisam osetio uvređenim, nego sam bio ponosan i srećan što sam deo tima Aleksndra Vučića i SNS – zaključio je Vučević.

Prema našim ranijim saznanjima, Vučević je jedan od ozbiljnih kandidata, ako ne i najozbiljniji da preuzme vođenje SNS, ako Vučić ispuni svoje obećanje i povuče se sa tog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari