Miloš Vučević pravi kandidat za ministra odbrane, slikao se sa Snajperom: Tvrdnja Borislava Novakovića 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Borislav Novaković, poslanik Narodne stranke ocenio je tokom rasprave u Skupštini Srbije da je Miloš Vučević sasvim odgovarajući kadar za ministra odbrane, jer se slikao sa Snajperom. Ali kako je naveo Novaković ne sa običnim snajperom, već sa Slobodanom Milutinovićem zvanim Snajper, jednim od najvećih kriminalaca u Novom Sadu.

Novaković je naveo i da Vučević održava bliske odnose sa kriminalcima u Novom Sadu i ne samo sa Snajperom, već i sa Markom Bosancem Bosketom, čija se firma, kako je rekao, bavi očitavanjem brojila.

On je upitao poslanike SNS da li kod njih postoji bar neka rezerva prema podršci Milošu Vučeviću i kako je moguće da firme Zvonka Veselinovića stavljaju granite kocke na ulicama Novog Sada.

Novaković je podsetio i da su Veselinović i Milan Radoičić na crnoj listi međunarodne zajednice. Na poziv Novakovića da se naprednjaci izjasne da li je u redu da takav čovek, poput Vučevića bude ministar odbrane i potpredsednik vlade, reagovala je Ana Brnabić koja je poručila da je ponosna što je Miloš Vučević u njenoj vladi.

I to, kako je rekla, treba da bude kristalno jasno svima, jer je on bio izvanredan gradonačelnik i izvanredan kolega iz SNS.

„Mnogo sam od njega naučila i radujem se zajedničkom radu i nemam nikakve sumnje da će nastaviti da podiže našu vojsku i namensku industriju, onako kako je to radio Aleksandar Vučić. On ima svo moje poverenje“, istakla je Brnabićeva, dodajući da je zahvaljujući Vučeviću Novi Sad postao evropska prestonica kulture.

Ona je rekla da ne zna ni Milutinovića, ni Bosketa, ali da zna da je Novaković sedeo sa Milutinivićevim bratom, Nevenom,koji je odbio da da podršku poslaniku Narodne stranke.

„Kada kažete kriminalna grupa Radoičića i Veselinovića pokažite mi gde to piše. Nemojte da kriminalizujete Srbe sa Kosova i Srbe sa Srpske liste. Neki drugi iz vaše koalicije išli su u Vašington i pričali kako su Srbi sa srpske liste pravi kriminalci. Vi tvrdite da njihove firme asfaltiraju puteve po Srbiji ,a nije vam smetalo kada su to radile firme Čumeta i Dušana Petrovića , koje su bile zlatne koke za vašu stranku. Molim vas da imate obzira prema srspkoj listi“, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari