Miloš Vučević proglasio pobedu u gotovo svim gradovima i opštinama 1foto FoNet Aleksandar Barda

Osim u četiri opštine u kojima prirodno, zbog strukture stanovništva to nije bilo moguće, lista Srbija sutra – Aleksandar Vučić pobedila je na svim lokalnim izborima, saopštio je Miloš Vučević, predsednik SNS.

Vučević je govoreći o te četiri opštine (Kanjiža, Senta, Bačka Topola i Tutin) izbegao da kaže da je tu reč o opštinama gde su manjinski narodi većinski.

U nastavku izlaganja Vučević je osudio postupke opozicije i optužio je za nasilje.

Miloš Vučević proglasio pobedu u gotovo svim gradovima i opštinama 2
foto: L. Stevanović

U opštinama u kojima nismo odneli pobedu to je i prirodno zbog strukture stanovnistva, rekao je Vučević. Čestitam svim građanima za učešće na izborima, osuđujem sve koji su fizički napadali političke neistomišljenike i koji su upadalai u kol centre, maltretirali, tukli novinare, napadali biračke odbore, naveo je Vučević.

Nadam se da će oni biti izvedeni pred lice pravde. a ova pobeda je pokazatelj, narod ih je osudio jer nisu to radili svojim simpatizerima, rekao je predsednik SNS.

Miloš Vučević je više puta ponovio da je pobeda grupacije oko SNS čista.

SNS je izašla na istoj listi zajedno sa koalicionim partnerima i pojedinim udruženjima, njih ukupno 14. To je prvi put da na ovakav način nastupi na lokalnim izborima, koji su održani u ukupno 90 lokalnih samouprava.

Posle obraćanja Miloša Vučevića, u sedište SNS su stigli trubači.

Sva dešavanja u izbornoj noći pratite na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari