Neka me stranka kandiduje, ako smatra da treba ponovo da budem potpredsednik Socijalističke partije Srbije, jer ja se neću samokandidovati. Posle ovoliko godina u politici ne ide da ja sebe preporučujem „pašićevski“ krstareći Srbijom i da tražim podršku.

Mene ljudi dobro poznaju. Sa članskom kartom broj 16 bio sam među osnivačima SPS, a kao graditelj rukovodio sam obnovom zemlje nakon NATO agresije i stvarno mislim da mi druge preporuke i nisu potrebne, kaže za Danas aktuelni potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić, negirajući da za njega neće biti mesta u novom rukovodstvu stranke nakon Kongresa.

On objašnjava da o funkcijama u vrhu SPS odlučuje predsednik stranke, ali lično smatra da mu je mesto među potpredsednicima SPS. O potencijalnim protivkandidatima za potpredsednička mesta ne želi da govori, ali dodaje da razume svačije želje i ambicije, iako smatra da i u tome treba imati više mere i dostojanstva.

„Međutim, nema sukoba i nervoze u SPS, pred kongres, kako pojedini tabloidi to žele da predstave, plasirajući senzacionalističke neistine ili poluistine. Te spekulacije o sukobima u našoj stranci i istaknutim članovima plasiraju se sa određenim ciljem i sa više strana“, kaže Mrkonjić, dodajući da će kongres pokazati jedinstvo u stranci.

Kongres će, prema njegovim rečima, biti i prilika za promene koje bi organizaciono unapredile i modernizovale svakodnevne aktivnosti u partiji. „Kongres je prilika i da članstvo oceni rad i odluke rukovodstva u protekle četiri godine“, kaže najstariji potpredsednik SPS, dodajući da je ubeđen da će Ivica Dačić ponovo na kongresu biti izabran za predsednika stranke, jer je reč o talentovanom, obrazovanom i iskusnom političaru koji će jednog dana postati i predsednik Srbije.

Šef diplomatije u Briselu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić govoriće danas na sednici Komiteta za spoljne poslove u Evropskom parlamentu u Briselu, gde će ukazati na odlučnost Srbije da nastavi započeti reformski proces i ispuni sve postavljene ciljeve u procesu evropskih integracija, saopštilo je ovo ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari