Milutinović: Niš je dobio gradonačelnika, ali je on izabran nezakonito 1Dragana Milutinović: Foto Media reform centar/Građanin

„Niš je dobio vlast, ali je ona „nažalost izabrana nezakonito“, rekla je za N1 Dragana Milutinović, odbornica iz koalicije „Biramo Niš, komentarišući izbor Dragoslava Pavlovića za gradonačelnika Niša nakon maratonske konstitutivne sednice Skupštine grada.

Ona je navela da sve ono što je radio SNS sa svojim koalicionim partnerima poslednih 12 godina dobilo je kulminaciju na konstitutivnoj sednici grada Niša.

„Svi su mogli da vide šta znači silovanje zakona. Dali su nam besplatne pravne savete, kako nam je rekao jedan od odbornika SNS, da pišemo žalbe, pokrećemo inicijative pred Ustavnim sudom, krajnji bezobrazluk sa njihove strane, oni nisu ovde da nama daju pouke o pravnom leku šta da radimo, oni su ovde ispred građana Niša da poštuju zakon, oni su sve juče radili sem poštovanja zakona“, ocenila je Milutinovićeva.

Prema njenim rečima, „nijedna odluka nije bila po zakonu“.

„Nismo imali ni usvojen dnevni red. Nažalost, moramo da poštujemo zakon i procedure, i koristićemo sva pravna sredstva koja nam budu dostupna da bismo zaštitili zakon i tu izbornu volju grada Niša. U ekspozeu smo čuli savršenu bajku, zamalo da se svi uspavamo fino uz priču za laku noć. Nismo čuli šta su radili, šta planiraju da rade“, navela je za N1 odbornica sa liste Biramo Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari