Minela Kalender umesto Selme Kučević u Skupštini Srbije 1foto (BETAPHOTO/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković)

Minela Kalender, iz Sjenice, nova je poslanica SDA Sandžaka u republičkom parlamentu.

Ona će na tom mestu zameniti Selmu Kučević, koja je, zbog izbora na funkciju predsednice opštine Tutin, podnela ostavku na poslanički mandat.

Informaciju je saopštila centrala stranke Sulejmana Ugljanina. Prema redosledu na poslaničkoj listi, mesto narodnog poslanika trebalo je da pripadne Mirzi Hajdinoviću iz Novog Pazara.

SDA Sandžaka je, u obrazloženju odluke o dodeli poslaničkog mandata, navela da su „prvenstveno odlučivali o širim interesima stranke, a ne o redosledu na poslaničkoj izbornoj listi, kako bi se očuvalo jedinstvo stranke i njen sandžački identitet“.

Kalender je po struci sanitarni inženjer. Ranije je bila zamenica predsednika opštine Sjenica, sada je u Bošnjačkom nacionalnom veću.

Selma Kučević, novoizabrana predsednica tutinske opštine, krajem prošle sedmice podnela je ostvaku na funkcije predsednice odbora SDA Sandžaka u Tutinu i narodne poslanice.

Odluka je obrazložena stranačkim statutarnim odredbama „o nespojivosti funkcija“.

Tako je Kučević, u SDA Sandžaka, postala prva visokopozicionirana funkcionerka na kojoj su primenjene odredbe stranačkog normativnog akta. I otvoren je novi prostor za spekulacije o odnosima unutar te stranke.

Sada SDA Sandžaka, u Skupštini Srbije, predstavljaju Minela Kalender, iz Sjenice, i Ahmedin Škrijelj, iz Novog Pazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari