Ministar informisanja i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji: Sloboda medija apsolutni prioritet obe zemlje 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Maklaud saglasili su danas da su sloboda medija, bezbednost novinara sloboda rada i izražavanja apsolutni prioritet obe zemlje i da će u budućem radu težiti kooperaciji u oblasti informisanja, saopštiloje Ministarstvo.

Jovanović je predstavio je ambasadorki Maklaud prioritete u radu Ministarstva i istakao da je jedan od ciljeva izrada Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima.

Oformljena je Radna grupa koju čine sva medijska i novinska udruženja koja su radila i na Strategiji razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine.

Jovanović je sagovornicu upoznao i sa planovima za izradu Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja javnog informisanja za period od 2023. do 2025.

On je istakao značaj međunarodnih partnera u ovom procesu – Misiju OEBS u Srbiji, Ambasadu Kraljevine Norveške, Fondaciju Konrad Adenauer i Delegaciju Evropske unije.

Jovanović i Meklaud razgovarali su i o važnosti Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima Republike Srbije, kao i o pripremi Nacrta Zakona o elektronskim komunikacijama na kome ministarstvo aktivno radi, saopštilo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari