Ministar Memić podneo ostavku na mesto odbornika u Novom Pazaru 1Foto (SDP)

Husein Memić, ministar turiz,a i omladine, na dnašnjem zasedanju novopazarskog gradskog parlamenta, podneo je ostavku na mesto odbornika.

Obrazlažući svoju odluku rekao je da ga svi odbornici i predstavnici političkih partija „mogu smatrati svojim ministrom“.

-Ministar sam svih odborničkih grupa, kao i prethodnih godinu i po dana tokom kojih se nisam borio da moje stranačke kolege imaju bilo kakve privilegije ili veći udeo u sredstvima koje Ministarstvo na čijem sam čelu dodeljuje. Tako je radio i ministar Edin Đerlek. Radiću tako sigurno i dalje, a mi ovde se možemo razilaziti oko mnogo čega, ali kada je u pitanju Sandžak i država u kojoj živimo, onda među nama nema razlika – rekao je za skupštinskom govornicom Memić.

Početak zasedanja obeležila je oštra rasprava između opozicionih odbornika I predsednika lokalne skupštine Samira Lekića.

Opozicioni odbornici, SDA Sandžaka, Stranka pravde I pomirenja (SPP) i Građanski pokret Sandžaka (GPS,, tvrdili su da je minister Memić u sukobu interesa i tražili su njegovu ostavku. Svoj protest izražavali su i lupanjem rukama po stolovima.

Memić je bio odbornik na listi “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.koja u gradskoj skupštini ima 17 odbornika i u koaliciji sa partijama okupljenim oko SNS čini skupštinsku većinu.

Skupština grada, danas, raspravlja o prvom rebalansu budžeta, novom kreditnom zaduženju od 300 miliona dinara, izveštajima o prošlogodišnjem radu javnih preduzeća i ustanova i urbanističkim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari