Srpski policajci koji su napustili Kosovsku policijsku službu odustali su od za danas najavljene blokade srpskih institucija u istočnom Kosovu, jer su iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije dobili uveravanja da će njihov status ubrzo biti rešen.

Član pregovaračkog tima srpskih policajaca Stojadin Notkovićizjavio je za Betu da policajci danas neće blokirati srpske institucije u Kosovskom Pomoravlju jer je u subotu posle podne „ telefonom razgovarao sa ministrom za KiM Goranom Bogdanovićem koji je rekao da neće biti otkaza i da će status policajaca biti ubrzano rešen“. Notkovićprenosi Bogdanovićeve reči da će „posle odluke Saveta bezbednosti o Euleksu vrlo brzo biti stvoreni uslovi za povratak Srba u KPS i da će status policajaca koji su u februaru 2007. nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM napustili KPS biti brzo rešen“.

Oliver Ivanović, državni sekretar Ministarstva za KiM, izjavio je za Danas da „rešavanje statusa srpskin policajaca iz Kosovskog Pomoravlja predugo traje, ali da je odluka na Vladi Srbije koja bi trebalo ili da postojeći Zaključak o njihovom statusu primeni ili da ga preispita“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari