Ministarka Miščević na Beograd Prajdu: Ovde sam da pošaljemo jasnu poruku da je pravo svakog pojedinca u ovoj državi svetinja 1Arhiva Foto: S.S./ATAImages

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je danas da se razgovara o Zakonu o istopolnim zajednicama i iskustvima drugih država i istakla da to nije „tabu tema“.

Miščević je novinarima, uoči šetnje na Paradi ponosa, rekla da je to tema zaštite prava jednog dela građana.

Nastavićemo da razgovaramo, rekla je Miščević, i dodala da ne veruje da će razgovori i dijalog biti brzo okončani.

Ona je dodala da je na Prajdu od 2014. godine i dolazila je i kada nije bila ministarka.

Ovde sam da pošaljemo jasnu poruku da je pravo svakog pojedinca u ovoj državi svetinja, da postoje manjine i većine, ali da svi možemo biti manjina i da smo svi snažniji kada štitimo manjine“, rekla je Miščević.

Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov je rekao da je Ministarstvo na cijem je čelu izradilo predlog zakona, a da je na Skupštini odluka hoće li ta tema biti pravno završena.

Znate da postoje inicijatove nevladinh organizacija i drugih političkih aktera i verujemo da bi to trebalo pravno da se reguliše, kazao je.

Istakao je da je njegova poruka da je diskriminacija svih građana, bez obzira na razlike, u Srbiji strogo zabranjena.

Država smo koja je posvecena afirmaciji svih prava, a naše prisustvo je jasna poruka da je to opredeljenje čitave vlade, rekao je Žigmanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari