Ministarka pravde Kosova saslušana u Specijalnom tužilaštvu zbog izjava i komentara 1Foto: Shutterstock/okanozdemir

Ministarka pravde Kosova Aljbulena Hadžiju je danas, posle drugog dana ispitivanja u Specijalnom tužilaštvu Kosova rekla „da neko koči Vladin rad na reformi pravosuđa“ i da je ometa u radu.

Povod za ispitivanje ministarke su bile njene izjave o pokušajima nekih sudija i tužilaca da „kontaktiraju zvaničnike radi obezbeđivanja koristi“ i ; njena optužba da iza bekstva iz zatvore Fatona Hajrizija i nekih drugih begunaca stoji država Srbija.

Hadžiju je rekla novianrima da je ono što je objavila na Fejsbuku nešto što je i ranije govorila.

„Kao što znate, po nalogu Specijalnog tužilaštva, juče i danas sam saslušana u predmetu koji se odnosi na moju izjavu koju nisam rekla prvi put, a koja se odnosi na zalaganje tužilaca i sudija za sastanke (sa zvaničnicima vlade), za usluge“, kazala je ona.

Po njenim rečima, „Vlada ne funkcioniše kao ranije, ali ima obavezu da se pozabavi reformama pravosuđa za koje već znate da ih radi u kontinuitetu“.

„Kako se čini, Specijalno tužilaštvo pokušava da me ometa u radu, u kom slučaju ste videli da svaki moj iskaz odmah ovlašćuje policiju da zatraži razgovor“, rekla je ona.

Hadžiju je navela da Tužilaštvo više vremena provodi na njenom Fejsbuk profilu nego na obavljanju svojih zakonskih obaveza.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je juče intervjuisana Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, od 02. jula.2024. u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na Fejsbuku od 20. jula 2024.u vezi sa bekstvima iz kosovskih zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari