Ministarka pravde nazvala poslanike političkim lešinarima 1Foto FoNet Zoran Mrđa

U poslepodnevnom delu skupštine nakratko je došlo do oštre raprave poslanika opozicije sa ministarkom pravde Majom Popović pošto je poslanike nazvala političkim lešinarima nakon rasprave da su žene diskriminisane pri zapošljavanju jer im se postavlja pitanje o planiranju porodice.

„Po zakonu o radu su muškarci i žene su potpuno izjednačeni i vi to znate, ovde je ponovo na delu političko lešinarenje sa vaše strane, imputirate neke predloge iako znate da su izjednačena prava“, rekla je ministarka.

Reagovala je poslanica DS Dragana Rakić rekavši da je ministarka uvredila poslanike koje su građani birali i plaćaju ih da se bave politikom.

„To što njenim ušima ne prijaju neke stvari je njen problem, ali ne može da nam drži lekcije šta ćemo govoriti“, rekla je Rakić i ponovila da su žene veoma diskriminisane.

Ministarka pravde je potvrdila i ponovila da je rekla kako su poslanici lešinari jer su, kako kaže, govorili „o kostima na Ceru i deci koja će kraće da žive“ i da poslanici opozicije mimo teme „negativno govore o vladi i dezavuišu građane“.

Poslanik SSP Borko Stefanović uzvratio je da se ne mogu „dezavuisati građani“ i da bi ministarka „kao brilijantan student trebalo to da zna“.

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović rekao je da je ministarki dosadno ili se pogubila u državi u kojoj pravda ne postoji.

„To kad odete kući možete, ne možete tako sa narodnim poslanicima, jel vam jasno to“, rekao je Jovanović, na šta mu je predsednica skupštine zamerila da nije naveo član koji je povređen.

Poslanici bi do kraja dana trebalo da završe raspravu i glaju o rebalansu i ostalim tačkama dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari