Ministarstvo odbrane osudilo kvalifikacije iz otvorenog pisma Vojnog sindikata 1foto (BETAPHOTO/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

Ministarstvo odbrane Srbije je danas saopštilo da „najoštrije osuđuje kvalifikacije iznete u otvorenom pismu Vojnog sindikata u kojem se ljudi na najodgovornijim pozicijama u sistemu odbrane nazivaju kriminalcima“.

„Klevetničkim i nevaspitanim jezikom autori pomenutih napisa raduju jedino neprijatelje našeg naroda i države, a sistemu čiji su deo, ili su, pak, to nekad bili, nanose štetu“, navedeno je u saopšenju.

Navedeno je da su „pripadnici MO i Vojske Srbije svesni svoje uloge i obaveza, i nastaviće da, kao i do sada, svoje zadatke obavljaju profesionalno i uz puno poverenje u odluke državnog i vojnog rukovodstva koje su u proteklom periodu donele vidljiv i merljiv napredak u svim segmentima života i rada Vojske Srbije“.

Ministarstvo piše da „pojedini predstavnici Vojnog sindikata iznose krajnje zlonamerne i politikantske optužbe zasnovane na perfidnom izvlačenju iz konteksta reči predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića“.

Vojni sindikat je u sredu povodom izjave Vučića na poligonu „Pasuljankse livade“ ocenio da je „prioritetan zadatak najviših vojnih starešina i rukovodilaca u sistemu odbrane isključivo prikrivanje njihove lične odgovornosti za katastrofalno loše stanje u Vojsci Srbije, i svakodnevno ugrožavanje bezbednosti potčinjenih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari