Ministarstvo odbrane: Radi se studija o vraćanju vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Zašto samo za muškarce? Gde je tu rodna ravnopravnost?
    Da li to znači da ministar odbrane nije muškarac?

    1. У праву сте, докторе. Ако су грађани Србије једнаки у правима и обавезама, а по уставу јесу, не може се уводити нова обавеза заснована на полној дискриминацији. Добро је што је ова вест само пропагандна патка – да раја мало искулира од Косова дробећи о обнови Је-Не-А – па ће се на све заборавити колико следеће недеље, кад на сцену опет скупа косовска Касандра…

  2. Mislim da služenje vojnog roka na stari način neće biti izvodljivo iz prostog razloga što je dobar deo kasarni poklonjen lokalnim samoupravama a i finansiranje boravka, hrane, odeće, posteljine, opreme i ostalog bilo bi preskupo. Mislim da bi obuka mogla da se izvodi vikendom u vremenskom prostoru od nekoliko meseci, bez obaveze noćenja i hrane za regrute. Takođe bi veći efekat bio da se poveća broj dobrovoljaca time što bi im se omogućili neki popularni, besplatni kursevi za vreme vojne obuke ili nešto slično. Inače, uočljivo je da je jedan veći broj omladinaca bezvoljan, nemotivisan i izgubljen u vremenu i prostoru, da je sklon agresiji i kriminalu i da bi ih ovakva ozbiljna vojna obuka očvrsnula i pravilno usmerila u životu.

  3. Pozdravljam odluku da se vrati služenje vojnog roka i to kao obaveza posle penzionisanja. Time bi uštedeli izdatke u budžetu za penzije, penzioneri bi imali šta da jedu i humano bi ih se rešili.

  4. Ova SNS bagra je „prolupala“ skroz na skroz !!!!Koja vojska koji bakraci ??? Ovaj AVAV tj. kim jongAVAV,po svaku cenu sebi zeli da uprilici „stafetu mladosti“ za rodjendan !! Imao je par godina kad’ je „glavni duznik“ preminuo,pa su mu roditelji pricali kako je to lepo nositi stafetu i gledati slet !!! Pa se uzeleo i tog….pored punjenih lignji !!!

  5. Zašto se „razmišlja“ o uvođenju obaveznog vojnog roka samo za muškarce ?! Zar to nije polna diskriminacija,a Srbija se ,navodno,bori protiv toga ? Traži se polna ravnopravnost u svim segmentima društva,zašto bi služenje vojnog roka bilo izuzetak ? A i Julin bi mogao da pokuša da rasklopi i sastavi M-70.

  6. Kad bi zarade nasih mudrih funkcionera,prepunih ideja zavisile od upotrebljivosti i korisnosti onoga sto predlazu-pod pretpostavkom da su pametni-mi bi procvetali.Ali,ne bi bilo lose ni da svako sa idiotskom idejom bude dobro novcano kaznjen.Sledeca slicna greska:degradacija za jedan platni razred…

  7. Pogledajte situaciju kroz prosle cinjenice. Kada je Vulin bio sef kancelarije za KiM, dao je prijatelju ugovor za nabavku kamera bez tendera, i ubrzo kupio stan (od tetkinih para, sto je tako amaterska laz cak i za politicara). Sada je zaduzen za vojsku, i odjednom se javlja potreba za uvodjenjem vojnog roka, i eto potrebe da se kupuje oprema, mozete pretpostaviti ciji prijatelji ce biti dobavljaci. 😉

  8. Gle čuda! Vojni rok nije ukinut, samo je ukinuta zakonska obaveza služenja vojnog roka. Ko god HOĆE, može da dobrovoljno služi vojni rok. Tako da svi koji zagovaraju „uvođenje“ vojnog roka mogu i sad bez ikakvih ograničenja da odsluže ili da pošalju svoje bližnje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.