Ministarstvo odbrane Srbije odgovorilo kosovskom premijeru: Kurti razara svaku šansu za smirivanje tenzija 1Ulustracija Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane apsolutno odbacuje „gnusne i besprizorne laži koje je danas izneo premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti“ i poziva međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje kako bi se zaustavila „zapaljiva i prljava medijska kampanja“ prištinskog rukovodstva usmerena prema Srbiji i njenim zvaničnicima.

Naglašavamo da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od ključnog značaja da se institucije u Prištini primoraju da odmah prekinu svakodnevni teror nad srpskim stanovništvom, implementiraju sve dosadašnje sporazume i odmah formiraju Zajednicu srpskih opština, navodi se u saopštenju.

„Drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija“, navodi Ministarstvo.

Ističe se da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostati posvećeni svojim ustavnim i zakonskim ulogama u cilju očuvanja bezbednosti i mirnog života svih građana Srbije.

„Uvereni smo da su današnji, kao i niz dosadašnjih klevetničkih istupa, dokaz u čijem interesu je izazivanje haosa i nasilja, a u čijem očuvanje mira, nastavak dijaloga i postizanja političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji“, zaključuje Ministarstvo odbrane.

Da podsetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je danas na Fejsbuku da je paravojni i teroristički napad u Banjskoj organizovao „novosadski klan“, optužujući ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića da upravlja tom grupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari