Ministarstvo pravde Srbije: Za borbu protiv korupcije nema 17 već 13 preporuka GREKO-a

Ostavite komentar


  1. Bas nama trebaju lobisti u ovako maloj drzavi sa ovako malim brojem stanovnika, uostalom mnogi lobisti u SAD i u Evropskim drzavama su se u praksi pokazali , sto smo i na svojoj drzavi osetili , veoma lose u istoj su ravni sa korupcionasima samo sto su lobisti legalizovani. Ako lobisti rade na opstim interesima i predlozima politicarima za promenu zakona, pa sta rade onda politicari sem sto primaju platu,od cega se tada sastoji njihov posao . Meni se cini da ce sa lobistima biti dupla korupcija (intimna : ovo meni a ovo meni a narodu Djoka a svi primaju platu , dupla zarada , jedna drzavna druga korupcionsaka i to sa lose izglasanim zakonima ). Poznajuci nas svet lobosti su bespotrebni dzaba bi ih placali a doneli bi stetu . U drzavi koja ima odgovorne politicare svaki takav bi trebao da radi ono za sta je osmisljen lobista , ali ne lobista korupcionas vec onaj koji bi se drzao iskljucivo zakona za sta je i postavljen , kod nas to ne bi bio slucaj . Drugo u ovako maloj drzavi sa dobrim sudstvom i tuzilastvom i policijom mogla bi se drzava uvesti u red SAMO DA ŽELI , da bude bez lopova, bez korupcije, i bez lobista ako bi POLITIČARI RADILI ono za sta su izabrani . Ovako ispada da je za sve politicare potreban lobista , sto znaci da svi politicari rade za sebe a ne za državu i gradjane to jest da su lopovi , da nisu ne bi im trebala profesija kao sto je lobista.

    1. Naraovoucenije , Drzi se svojih Zakona , ono sto ne valja svaki politicar neka ih predlaze i menja i ne slusaj sta ti ko kaze i predlaze pogoovu ako s eimaju losa iskustva po datim predlozima . Uostalom jedno te isto odelo ne pristaje svakom stasu , hocu reci državi .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.