Miodrag Gavrilović smatra da je vreme da političari govore na protestima, ima i kandidata za to 1 foto Tviter DS arhiva

Sada je došlo vreme da i političari počnu da govore na protestima protiv nasilja, izjavio je narodni poslanik iz redova Demokratske stranke Miodrag Gavrilović.

„Da mi, kao predstavnici stranaka i građana, poslanici, izađemo i kažemo šta imamo da kažemo“, rekao je Gavrilović za N1.

Upitan ko bi trebalo da budu prvi političari koji bi se obratili na protestima, Gavrilović kaže – Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Na pitanje da li je to već predložio, odgovara da nije, i da sada govori „malo otvorenije nego što bi to neko možda očekivao“.

Govoreći o performansu studenata, koje neki kritikuju jer su ispred Skupštine Srbije postavili ležaljke i suncobrane, kaže da to vidi kao odgovor na „konstantno maltretiranje“.

Kopredsednica stranke “Zajedno“ Biljana Stojković kaže da zna kako su studenti reagovali kada su se desili masakri u OŠ „VLadislav Ribnikar“ i selima oko Mladenovca, i da nije tačno to što im neki spočitavaju da nemaju empatiju.

„Ja ću u svakom trenutku podržati studente“, rekla je Stojković.

Kazala je da se „maratonska“ sednica Skupštine Srbije dešava usred jula da bi se 30 tačaka dnevnog reda „provuklo“ sa štu manje pažnje javnosti.

Upozorila je i na Zakon o javnim preduzećima, rekavši da će se u skupštini najesen naći „paket zakona koji u potpunosti legalizuje pljačku“.

Gavrilović je rekao da je potpisivanjem izmena Zakona o planiranju i izgradnji narodnim poslanicima oduzeto pravo suspenzivnog veta, kojim su hteli da pošalju taj zakon na ocenu ustavnosti.

Rekao je da je učinjen je niz krivičnih dela kako bi se onemogućilo ustavno ovlašćenje narodnih poslanika, i da je u tome značajnu ulogu imao generalni sekretar skupštine Srđan Smiljanić.

„On je učinio krivično delo prekoračenja službenih ovlašćenja i nesavisnosti u službenom radu, ima tu niz krivičnih dela“, rekao je Gavrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari