Miran „bliski susret“ naprednjaka i narodnjaka u Novom Sadu 1Foto: R. Balać

Bliski susret „naprednjaka“ (SNS) i „narodnjaka“ (NS) u centru Novog Sada prošao je bez incidenta i sukoba, a dva strane su jedna drugoj uručile svoje propagandne materijale.

Aktivisti Narodne stranke počeli su akciju prikupljanja potpisa uz zahtev da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS) podnese ostavku zbog, kako tvrde u NS, niza poteza na štetu grada, a u korist „kriminalnih krugova ili urbanističke mafije“, kao i da budu raspisani vanredni lokalni izbori.

Aktivisti NS su nosili transparent s velikim slovima od stiropora – OSTAVKA, i prošetali centrom grada do Gradske kuće i pored štandova gde su aktivisti SNS delili propagandne materijale.

Bliski susret protekao je mirno, a „narodnjaci“ su nastavili šetnju Zmaj Jovinom ulicom deleći građanima „Novosadski list“, novine slobodnih Novosađana, koji je u potpunosti posvećen aferama aktuelne vlasti.

Predsednik Gradskog odbora NS Borislav Novaković je kazao da je neodrživa pozicija gradske vlasti i gradonačelnika Vučevića i naglasio da za deset godina vlasti Miloša Vučevića nije urađena nijedna velika investicija koja je bitno popravila život Novosađana, a pre svega regionalna deponija i centralni prečistač otpadnih voda.

Miran „bliski susret“ naprednjaka i narodnjaka u Novom Sadu 2
Foto: R. Balać

“U planovima svih prethodnih gradskih uprava Dunav i priobalje su planirani za sport rekreaciju i turizam, a Vučevićeva ekipa je prva koja je došla na ideju da dunavska obala služi za stanogradnju i dilove sa urbanističkom mafijom.

Dolaskom Vučevića širom su otvorena vrata za kriminalce i njihove firme. Najkrupnije i najznačajnije poslove u Novom Sadu dobijaju ljudi sa kriminalnom prošlošću“, rekao je Novaković.

On je naveo primer popločavanja Pozorišnog trga koji je dobila firma „Granit peščar“ iz Ljiga čiji je vlasnik Zvonko Veselinović. Firma „Montop“, Marka Bosanca Bosketa, koji je osuđen zbog nasilničkog ponašanja, ove godine dobila je poslove u vrednosti dve milijarde dinara. Gradonačenik Vučević je u Gradskoj kući, gde se primaju najzaslužniji građani, primio okorelog kriminalca Slobodana Milutinovića Snajpera. Širom su otvorena vrata investicionom urbanizmu i dilovima sa urbanističkom mafijom. Poslednja u nizu je afera sa rekonstrukcijom bazena na Spensu, koja je koštala milion evra, a posao nije urađen.

„To je krivično delo i svi koji su u to uključeni moraju odgovarati. Podneli smo krivičnu prijavu protiv izvršilaca, ali bitno je da se otkrije nalogodavac. Da bi policija i tdužilaštvo to otkrili neophodno je da pođu od Miloša Vučevića. Nijedna isplata iz budžeta ne može da ide bez njegovog potpisa“, naglasio je Novaković.

On je rekao da će prikupljati potpise za ovu inicijatdivu dok god to budu želeli građani Novog Sada.

„Siguran sam da građani Novog Sada ne podržavaju vlast Miloša Vučevića. Kada bi se održavali pošteni izbori, Novi Sad ne bi u ovom trenutku dominanto glasao za Aleksandra Vučića. SNS od 2012. pobeđuje samo zato što kriminalci za nju kupuju glasove, preko 20 hiljada glasova. Bez toga SNS ne bi mogao da pobedi“, zaključio je Novaković.

On nije želeo da odgovara na pitanja kojima su ga obasipali Tomislav Lovreković, koji se „proslavio“ bacanjem kokoške na Mariniku Tepić u Pančevu, i njegov kolega iz portala „NS uživo“, za koje Novaković tvrdi da su propagandisti SNS, a ne novinari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari