Završen protest ispred Dorćol platz-a: Otkazan festival „Mirdita, dobar dan“, desničari se razišli uz vatromet i baklje (FOTO, VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Novi DSS mi se nije sviđao kao ni u doba Koštunice. Nacionalizam nas je doveo dovde gde smo sada – nigde. Kosovo je izgubljeno i nema šanse da se vrati, a mržnom prema susedima samo sebe izolujemo. Ova akcija mladih DSS-a me podseća na omladinu SNS-a malo uvijenu u celofan, a u stvari ista priča.

  2. Нашом државом управља хулиган, те отуда и ове појаве.

  3. Oskarova placenicka paravojska na delu.Naravno taj huliganski,dobro uvezbani hor,rezimski panduri ne smeju da diraju.

  4. Nacizam, rasizam i fasizam… Deco bezite iz ove jame, jer nikada ovde nece biti srece.

  5. Kad ova organizacija „mladih“ za ljudska prava obezbedi da svaki građanin Srbije može da ode na KiM i da nikakva privremena vlast KiM ne može da zabrani ulaz na KiM onda ćemo dozvoliti da se održi Mirdita u Beogradu. I još jedan uslov je: da se dozvoli organizacija događaja u Prištini koji bi se zvao Добар дан.
    Srbija ne može da dozvoli da se krši Ustav u sred Beograda.

  6. Ovi kriminalci Naviaci svi radu za ovaj Vlast sramota ,,,Naj vazno je mir Pomirenje i sloboda za svaki narod ,,,,,,Dokle vise sa ovom merznjom jedan prema drugim

  7. Ne razumem ko su ti koji će ili neće dozvoliti da se održi bilo šta za šta postoji interesovanje i što nije ilegalno i što nekog zanima? I što je uredno najavljeno kao skup? Ko tu ima nešto da dozvoli ili ne? Imamo neke narodne patrole? I njihove vođe? I neki vojnu huntu? Pa kakvi su bili izbori i to može biti a kakvi su mediji možda mi niko to nije javio?

  8. aA gde su ovi velikosrbi bili kada je Vučic prodaovao Kosovo? Verovatno delili pare zajedno sa njim od istog.

  9. Da srbska plemena su se doseljavala/ratovala u .7.8.veku sa starosedeocima sa zapadnog
    kavkaza sa prostora zbog previse hladne i negostoljubive klime na prtostore
    jugoistocnog balkana Da li je i jedan srpski istoricar
    U turskoj nasao/ izcitao 1.cm. fermana iz 13 veka.u konstantinopolju ili su popovi i udba sozrecovali srbsku istoriju

  10. @bata
    Kosmet nije izgubljen vratićemo ga makar za 100 godina. Sve se može uraditi pametnom pronatalitetnom politikom. Šta bi ti rekao da neko dođe u tvoju kuću i uzme ti kuhinju. Da li bi i tada rekao pa eto kuhinja je izgubljena i ja sam se pomirio s tim. Tako ćeš sutra reći i za Rašku i za Vojvodinu. Gde ode ovaj narod? Preci nam se prevrću po grobovima. Sram te bilo. Pojma ti nemaš šta je Kosmet.

  11. Komunjare uvek protiv svog naroda.Tako 41-45,tako i danas.Podrzace i crnog djavola i nikad nista nece traziti za Srbe.I dace sve do Dedinja i Vracara.E,to ne daju i za to bi se borili do poslednjeg.

  12. Pricajte u svoje ime da neko nece biti srecan u ovoj zemlji …nije savrsena , niti je ikad bila. Nisam deo nikakve politicke stranke niti glasam za lopove (jedne i druge). Jedino u sta verujem je da se gledaju svoja posla, da posteno neko nesto izuci i radi ono sto je izucio, i da , da se malo pomuci a ne samo kuka, prati politika i ogovara. Promene pocinju od nas , a sta me briga ko je dosao u Beograd da ima festival. Ne tice me se! Ovo je slobodna zemlja! (Bar meni u glavi) Biram da budem pozitivan , optimista i da budem srecan!

  13. Pametna odluka vlasti, provokatirski festival nam ne treba u ovom trenutku, kada Kosovo sikanira,maltretira Srbe na Kosovu svakog dana nekim provokativnim odlukama, merama, kada Kosovo ne zeli na sastanke sa nasim vlastima u Briselu…

  14. Pametna odluka vlasti, provokatorski antisrpski festival nam ne treba u ovom trenutku, kada Kosovo sikanira,maltretira …Srbe na Kosovu svakog dana nekim provokativnim odlukama, merama, kada Kosovo ne zeli na sastanke sa nasim vlastima u Briselu…

  15. #Anti srbistanac
    Da li te je bar malo sramota komentara koji si postavio. Da li ti je žao vojnika i policajaca ubijenih u terorističkim napadima od 1996 do 1999.

  16. Bravo za reakciju. Moze festival kad vrate kosovo u sastav srbije. To je jedina pravda. Odeli nam 18 posto srbije jos da ih slavimo. Stvarno ludilo

  17. U skucaju da ste zaboravili da mi smo lazovna drzava. Mi lazemo stotinama godina i lazemo sami sebe. Dali su nam to kosovo u 1912 i uzeli su nam u 1999. I sta sad?

  18. Zaboravismo već da su skoro zabranili ulazak Jezde sa prestavom Mulutin. Toluko o našem karakteru.

  19. I zato sutra ce biti zabrane proslave vidovdana.
    Sledi reciprocitet…

  20. Ovi sto podrzavaju „dobar dan“ gde su bili kad nisu pistili Nenada Jezdica i nase kulturne umetnicka drustva da idju na KiM. Tako da opravdanio stop tom festivaku i to je na Vidovdan

  21. Pravo čudo da je Dačić, rođen na Kosovu, verovano bez da za dozvolu za to pita svog gazdu AV, doneo ispravnu odluku. Kada Albanci na Kosovu zabranjuju srpske manifestacije, zašto da im mi to dozvolimo u Beogradu? Vučić im je i previše i popustio i dozvolio- tačnije odavno je priznao postojanje njihove nezavisne države!

  22. Ova nvo omladina čak ni ne živi u srbiji, a upinju se da nam dokažu kako si primitivac ako nosiš sliku Svetog Save

  23. Ovakvi skupovi se obično za vršavaju sukobima.provokativne su sadržine i uglavno anti državne.u suverenoj državi su ne dozvoljeni.daleko je to od demokratije.

  24. Sam naziv manifestacije sve govori,ako cemo realno to treba da bude razmena kulturnih dobara izmedju Albanije i Srbije,Kosovu tu jos nije mesto niti ce biti.

  25. To da se Mirdita održi na Vidovdan siguno nije palo na pamet ni jednom Albancu, pogotovo ne nekom koji živi u Srbiji. To je bila ili ideja naših zapadnih prijatelja koji sve čine da nas posvadjaju ili njihovih fanova ovde u Srbiji koji se navodno zalažu za mir, kojima je važniji svaki internacionalizam i kosmopolitizam od života ljudi koji žive na ovim prostorima.

  26. „Desničari“…, pa cenjena redakcijo…što ih ne nazvoete patrotima….Ja nikada nisam bio desničar ali sam uvek bio patritota….Daće Bog….pa će ..biti što će biti…

  27. Karikatura od drzave je kapitulirala pred pedeset Oskarovih,iz drzavne kase placenih huligana.

  28. Pomirenje nastaje kada se ocepljenje teritorije prizna obostrano, ovako nema pomirenja. A poznato je jako se „kultura, umetnost“ pa i religija manipulišu za političke ciljeve. Zato BRAVO !

  29. Ne može država da dozvoli održavanje manifestacije koja za cilj ima rušenje ustavnog poretka i koju finansiraju zemlje koje su napale Srbiju da bi joj otele i kasnije priznale Kosovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.